Masturbácia sa radí medzi základný pilier sexuality. Práve masturbácia je jediným kľúčom, ktorý pomáha mužom aj ženám zlepšiť svoj vzťah k sebe a k sexualite všeobecne. Hravosť je krásna a rozhodne by vo vašom živote nemala chýbať. Či už ste muž alebo žena, v nasledujúcom článku sa dočítate o tom, ako masturbovať a ako si tento pôžitok vychutnať plnými dúškami.

Dámy, viete, ako masturbovať a „okoreniť si to“?

Masturbácia neškodí, práve naopak. Naučte sa, ako masturbovať správnym spôsobom a ako dosahovať nezabudnuteľný orgazmus. Poznanie reakcií vlastného tela na vzrušujúce podnety je pre sexuálny život veľmi dôležité. Najznámejšie a najcitlivejšej miesto ženského tela je klitoris. Ako masturbovať a zažiť nezabudnuteľné orgazmy? Čítajte ďalej.

Ako masturbovať? Tipy a triky pre ženy.

Vyberte si správny čas

Vnímajte svoje telo a skúste vycítiť, kedy sa na masturbáciu cítite menej a kedy viac. Nie každej žene je príjemné sa intímne venovať samej sebe pred spaním alebo hneď po zobudení. Ide o uvoľnenie tela i mysle a nie o nútenie samej seba. Správny čas kedy a ako masturbovať si určujete len a len vy!

Pripravte správne prostredie

Je vám teplo alebo zima? Prekáža vám ticho alebo príliš tmavá, prípadne svetlá miestnosť? Všetky tieto faktory vás môžu odrádzať od užívania si vlastnej slasti. Preto je dôležité zamerať sa na ideálnu atmosféru.

Zmeňte polohu

Väčšina žien masturbuje poležiačky na chrbte, ale toto nie je jediná poloha, v akej môžete dosiahnuť orgazmus, i keď je pravdou, že je veľmi pohodlná. Ako masturbovať inak a oživiť si to? Vyskúšajte zmenu! Ľahnite si na bruško alebo skúste trenie o opierku kresla, vankúš alebo deku. Môžete vyskúšať aj hru v kúpeľni – niektoré ženy si nevedia vynachváliť striedanie rôznych prúdov sprchy. Nakoniec aj pri hre s vibrátorom môžete striedať najrôznejšie polohy od výmysla sveta.

Nenuďte sa, striedajte rôzne techniky ako masturbovať

Valcovanie sa považuje za najbežnejšiu techniku, akou mnohé masturbujú. Klitoris chytíte medzi palec a ukazovák a začnete s jeho pomalým a jemným váľaním medzi prstami. Postupne pridávate na intenzite a tlaku tak, aby pocity so vzrastajúcim vzrušením boli čo najpríjemnejšie.

Môžete skúsiť aj techniku „krúženia“, kedy si umiestnite ukazovák a prostredník cez vrchol svojho klitorisu a prstami po ňom začnete krúžiť v kruhovej dráhe. Tlak a rýchlosť prispôsobujete podľa seba.

Ak aj vy hľadáte oživenie a iný spôsob, ako masturbovať, môžete vyskúšať poklepkávanie po klitorise. Niektoré ženy na túto techniku nedajú dopustiť, iným je to veľmi nepríjemné. Ľavou rukou jednoducho roztiahnete malé pysky, tak aby sa klitoris čo najviac odkryl a vystúpil. Ukazovákom druhej ruky začnete po klitorise poklepkávať, až kým poklepkávanie nevyvrcholí vo veľmi príjemný pocit, ktorý narastá až do silného orgazmu.

Pre ženy, ktoré radi experimentujú odporúčame kombináciu. Prstami jednej ruky stimulujete klitoris presne tak, ako to máte najradšej. A prsty druhej ruky nasmerujete na pošvový vchod a podľa potreby dovnútra vagíny vsuniete jeden, dva, tri prsty (každý podľa chuti).

Nachystajte si erotické hračky

Erotické hračky sú neoceniteľným spálňovým pomocníkom. Nielenže nalomia rutinu a stereotyp, ale prinesú nové zážitky a skúsenosti, ako masturbovať inak a príjemnejšie. Na výber máte z obrovského množstva stimulátorov klitorisu, ako napríklad stimulátor klitorisu SATISFYER LUXURY Prêt-à-porter či stimulátor klitorisu LELO SONA 2. Stimulátory klitorisu sa postarajú o stimuláciu klitorisu alebo bodu G, vďaka niekoľkým režimom vibrácií a malým sacím impulzom.

Ako masturbovať? Tipy a triky pre mužov a ženy.

Páni, viete, ako masturbovať a nenudiť sa?

Väčšina pánov sa domnieva, že vedia o svojom vlastnom tele všetko a že ich naozaj nič nemôže prekvapiť. Chlapi sú predsa jednoduchší, žiadna veľká veda. Opak je však pravdou!

Muži na jednej strane vedia, čo môžu očakávať od svojho „sexuálneho nástroja“. No na druhej strane stále môžu rozšíriť svoje vnímanie sexuality. A až potom ako rozšíria svoje povedomie o tom, ako masturbovať, môžu pozdvihnúť svoje sexuálne majstrovstvo na novú úroveň, ktorú určite ocenia aj ich partnerky.

Dajte si načas

Väčšina mužov masturbuje rýchlo, aby dosiahli orgazmus v čo najkratšom čase. Masturbácia nie je závod. Nie je o tom, kto najrýchlejšie dosiahne cieľ, veď predsa s nikým nepretekáte. Tým pádom strácate veľmi cenný vnem: vnímanie vlastného tela a schopnosť precítiť pôžitok masturbácie naplno. Skúste v tomto rýchlom svete šliapnuť na brzdu a začnite posúvať svoje hranice udržateľnosti tesne pred orgazmom (napríklad technika stop-and-start, ktorá spočíva v priblížení orgazmu a v následnom zastavení stimulácie).

Použite lubrikant

Tento krok je výrazne odlišný ako u žien. Ženy môžu ľahko masturbovať aj bez lubrikačného gélu, keďže samé vytvárajú mazivo podobné lubrikantu. Muži bohužiaľ túto výhodu nemajú, a preto ak sa pýtate, ako správne masturbovať, odpoveď je jednoduchá. Používajte lubrikant! V opačnom prípade si ho môžete vyšúchať a znecitlivieť. Používajte iba lubrikačné gély a zabudnite na krémy, pleťové vody a iné masti, ktoré môžu mať na intímne partie nežiadúce účinky.

Nebojte sa hračiek pre dospelých

Erotické hračky dokážu priniesť celkom novú dimenziu do masturbácie a zabezpečia obohacujúci sexuálny život. Pánske masturbátory sú skvelým nápadom, ako si osviežiť svoje slastné chvíle a ako priviesť masturbáciu na inú a nepoznanú úroveň. Obľúbenými nástrojmi sú aj umelé vagíny, ktoré sú dokonale navrhnuté tak, aby vyzerali a na dotyk pôsobili ako ženské intímne partie. Odporúčame napríklad pánske masturbátory - realistické vagíny Fleshlight.  

Ako masturbovať? Tipy a triky pre mužov.

Ako masturbovať? Experimentujte!

Vytlačte bedrové kĺby viac do výšky, zmeňte pohyb, rýchlosť, zovretie alebo dĺžku ťahu. Preskúmajte aj iné miesta na vašom penise, nesústreďte sa len na vrchnú časť. Choďte ku koreňu, dotknite sa semenníkov, venujte pozornosť prostate alebo sa zamerajte na bradavky. To je odpoveď na to, ako masturbovať. Skúšajte, čo vám napadne!

Striedajte rozdielne techniky

Mnohí majú vo zvyku používať rýchle a zbesilé pohyby a techniky. Intenzívny pohyb ruky hore a dole síce stačí k dobrému a rýchlemu orgazmu, ale existuje aj množstvo iných techník, ktoré prinesú rozdielne pocity a iné a možno ešte lepšie orgazmy.

Ak masturbujete cez dotyky jednou rukou, vyskúšajte svoj „náradíčko“ vziať medzi obe vaše ruky a pohybujte nimi smerom hore a dole. Prípadne môžete vyskúšať dlhé krútené dráždenie. Skúste striedať rôzne pohyby rukou, úchopy, tlaky a rýchlosti – to sú zaručené odpovede na otázku, ako masturbovať. Ale nezabudnite aj na ďalšie techniky!

Dráždite miešok

Akú techniku dráždenia penisu si vyberiete je len a len na vás, dôležité je popri tom nezabúdať sa jemne škrabkať po miešku a dotýkať sa semenníkov. Takéto dráždenie vás privedie k uvoľneniu a novým pocitom.

Keď ruka nestačí

Ak chcete pri masturbácií zažiť pocit podobný partnerskému sexu, skúste sa postaviť, dajte na ruku lubrikant a obkrúťte ju okolo penisu. Palec musí smerovať k bruchu a pohyby rukou vymeňte za pohyby panvou smerom k ruke. Ak vám ruka nestačí, môžete použiť masturbátory, ktoré pripomínajú skutočnú vagínu alebo iný análny otvor a „prácu“ spravia za vás.

Objavujte časti vášho penisu

Zamerajte sa na rôzne časti vášho penisu. Napríklad na malý kúsok kože, ktorý spája predkožku a žaluď – ide o veľmi citlivú oblasť. Končekmi prstov túto oblasť jemne premasírujte alebo stiahnite pokožku z drieku vášho penisu. Kľúčom k potešeniu z tejto techniky spočíva v trpezlivosti, pretože dosiahnutie orgazmu bude trvať určitý čas a uponáhľanosť sa nemusí vyplatiť. Veď predsa rýchlosť je opakom toho, ako masturbovať a mať pri tom intenzívny zážitok.

Zapojte prostatu

Ak ste sa dodnes sústreďovali iba na penis, užili ste si iba polovicu rozkoše. Venujte sa svojej prostate, stimulujte ju.

Vymeňte si ruky

Aj vy patríte medzi mužov, ktorí masturbujú len jednou a tou istou rukou? Ak chcete zažiť zmenu, začnite jednoduchou zámenou jednej ruky za druhú. Je pravdou, že po prvýkrát to môže byť naozaj zvláštne – rytmus nemusí fungovať najlepšie a je to podobné ako mať sex s niekým novým. Neponáhľajte sa, nestresujte sa a užite si to. Možno časom zistíte, že nová ruka môže naučiť niečo tú starú.

Vyskúšajte nové polohy

Ak bežne masturbujete poležiačky na chrbte, skúste si kľaknúť, ľahnúť si na bok, prípadne sa posadiť na stoličku – možností je neúrekom! Možno vás zmeny neohúria a vrátite sa naspäť k svojej obľúbenej polohe. Avšak zmena pozície pri masturbácií vám bude na úžitok aj pri sexe - keď budete s partnerkou v pre vás neobvyklej polohe, nebudete sa cítiť divne a môžete sa viac uvoľniť.