Bez ohľadu v akom vzťahu sa nachádzate je pre mnohé páry veľmi intímnou záležitosťou sex počas menštruácie. Dozviete sa všetko o ňom. Menštruačný sex je pre niekoho pozitívna a pre niekoho zas negatívna skúsenosť. Niektoré páry s tým nemajú absolútne žiaden problém. Dobový sex mnohí označujú viac negatívne.

Je úplne normálne, že sa pri sexe počas menštruácie cítite viac nepríjemne. Príčinou môže byť, že sa vaše telo počas menštruácie mení, súvisí s tým nadúvanie, kŕče, zmena nálady a rôzne ďalšie faktory. Mnoho z vás sa tiež obáva neporiadku.

Avšak realita je niekedy úplne iná Boli by ste prekvapený, že takýto pohlavný styk počas vašich dní vám môže znížiť bolesť a zlepšiť náladu. V tomto článku rozoberieme, prečo je dobré mať sex počas menštruácie a dáme vám tipy, ako mať ten najlepší menštruačný sex.

Môžem mať pohlavný styk počas menštruácie?

Na svete je mnoho fám, ktoré hovoria, že dobový sex je hrubý, špinavý, ba dokonca nebezpečný. No my vás vyvedieme z omylu. V dnešnej dobe sa už veľa ľudí nebojí ísť ako sa hovorí "na červenú" a vedia, že počas menštruácie sa netreba ničoho obávať.

Aj známy časopis Forbes preskúmal dobový sex. Jeho zistenie vás prekvapí. Až 80% žien vo veku od 18-50 rokov má počas menštruácie pohlavný styk.

Sex počas menštruácie môže byť úžasným zážitkom pre oboch partnerov. Je dôležité, aby ste k sebe boli otvorení v tom, čo vám vyhovuje a nikto vás do ničoho netlačil.

Je menštruačný sex dobrý ?

Intímny styk počas menštruácie má mnoho výhod:

  • Väčšia chuť na sex - počas ovulácie vaše hormóny kolíšu, čo môže spôsobiť zvýšenie libida pred alebo počas menštruácie.

  • Prírodný lubrikant - počas menštruácie nemusíte používať lubrikačný gél. Krv pôsobí ako mazivo a to môže viezť k hladšiemu sexu.

  • Zjemnenie bolestí - pohlavný styk počas menštruácie vás môže uvoľniť natoľko, že vám uľaví od kŕčov a bolesti hlavy.

  • Zlepší náladu - zlepší vašu náladu a zmierni napätie vďaka orgazmu, ktorý uvoľní endorfíny.

  • Kratšia doba - sex počas menštruácie ju niekedy môže skrátiť, nakoľko kontrakcie svalov pri orgazme rýchlo vylučujú obsah delohy.

Je sex počas menštruácie zlý?

Pre niektorých ľudí má takýto sex nevýhodu v tom, že spôsobuje neporiadok. Ak máte menštruáciu silnejšiu, krv môže byť všade. To spôsobuje, že sa človek cíti menej sebavedome a môže mu byť tento pohlavný styk nepríjemný.

Tip od nás je použiť menštruáčný kalíšok, ktorým môžete obmedziť prietok a vychutnali si príjemnejšie chvíľku so svojím partnerom.

Je sex počas menštruácie bezpečný?

Sex počas menštruácie môže priniesť aj určité riziká. Napríklad riziko prenosu infekcie. Menštruačná krv môže zvýšiť tak isto aj pravdepodobnosť prenosu pohlavných chorôb. Najlepšie je počas tohto styku použiť kondóm.

Ďalším rizikom, aj keď nie tak častým, je zabudnutý tampón. Ak si pri predohre zabudnete tampón odstrániť, môže to spôsobiť, že tampón uviazne vysoko vo vagíne. Jeho odstránenie môže vyžadovať aj cestu do ordinácie.

Môžem pri sexe počas menštruácie otehotnieť?

Samozrejme, tak ako pri sexe mimo menštruácie, tak aj pri sexe počas menštruácie je možné otehotnieť, aj keď mnoho ľudí si myslí, že nie. Pokiaľ sa nesnažíte otehotnieť, mali by ste používať ochranu aj počas vášho cyklu.

Pri sexe s partnerom počas menštruácie aj mimo nej naďalej používajte vami preferovanú antikoncepciu. V dnešnej dobe sú kondómy zábavné, môžete si zvoliť príchuť alebo vrúbkovanie. Pozrite sa na náš výber kondómov a nenechajte si pokaziť vašu spoločnú chvíľku obavami.

Sex počas menštruácie a všetko o ňom.

Ako mať dobrý sex počas menštruácie

Máme tu pre vás pár jednoduchých trikov ako sa pobaviť a byť sebavedomý aj pri sexe počas menštruácie.

  • 1. Použite hračky - na trhu je kopec sexuálnych pomôcok, stačí si len vybrať vašu obľúbenú a uvoľniť sa aj počas svojich dní.

  • 2. Vyskúšajte masáž - masáž od partnera vás uvoľní a budete sa cítiť sexy. Pridajte luxusný masážny olej a uvoľnenie sa zdvojnásobí.

  • 3. Zamerajte sa na erotogénne zóny - počas menštruácie môžete zaznamenať zvýšenú citlivosť vo vašich erotogénnych zónach.

  • 4. Zvoľte sprchu - ak máte strach, že pošpiníte posteľné oblečenie, tak ideálnym riešením je vyskúšať sprchu. Budete mať istotu, že neurobíte neporiadok a sex v sprche si môžete spríjemniť zhasnutím svetla a zapálením sviečok.

  • 5. Misionárska poloha - misionárska poloha je pre tento sex skvelá, nakoľko znižuje prietok krvi.

Nezabúdajte, že počas menštruácie môžete robiť aj iné veci ako prenikavý sex. Ak sa bojíte, môžete počas predohry a hier používať tampón, čo zabráni neporiadku.