Mať dieťa je jedným z najťažších udalostí v živote ženy. Narúša to, nie len telo ženy, ale často aj sexuálny život páru. Aká je teda intimita čerstvých rodičov? Čo sa mení a čo nie? Ako rýchlo by ste sa mali vrátiť po pôrode k intímnemu životu? A najmä, ako prežiť tento prechod, čo najlepšie? Pripravili sme pre vás, niekoľko tipov a informácií, ktoré vám pomôžu.

Mať dieťa je výnimočné

Po narodení dieťaťa je dôležité pomaly sa dostať do vášho sexuálneho života

Tehotenstvo so sebou prináša mnoho veľkých zmien, najmä pre ženskú psychiku a telo. Prináša toľko fyzických zmien, ako širšie boky, priberanie na váhe, uvoľnenejšiu hrazdu, ženský organizmus, tak isto prechádza výraznými zmenami. Tieto všetky zmeny, treba brať do úvahy. V prvých mesiacoch, keď sa dieťa narodí je mamička naprogramovaná tak, aby materstvo brala za prvoradé. Bez ohľadu na to, či už ide o prvé dieťa, alebo nie, celá rodina je ovplyvnená príchodom novej bytosti. Tento proces, chce čas, aby si našiel svoju rovnováhu, aj medzi párom. Váš sexuálny život potrebuje čas.

Vrátiť sa do svojho tela

Pôrod je pre každého iná skúsenosť, a následky na tele, môžu byť minimálne alebo maximálne. Niektoré ženy, sú po pôrode schopné odbehnúť maratón, zatiaľ čo niektoré, potrebujú viac času na zotavenie. Je veľmi dôležité brať tieto veci do úvahy a najmä po cisárskom reze. Je dôležité počúvať a rešpektovať svojho doktora, a venovať pozornosť svojmu telu. Urýchli to proces rekonvalescencie. Počúvať svoje telo a nechodiť cez hranice, je najlepší spôsob ako sa postupne vrátiť k svojmu sexuálnemu životu.

Skúste si nájsť čas pre seba, a spojte sa znovu so svojím telom, vďaka naším bezpečným vibrátorom a spestrite svoj intímny život.

Sexuálny život hneď po pôrode?

Erotická masáž

Je dôležité rešpektovať svoje telo a naozaj ísť na to pomaly. Zo začiatku sa sústrediť na veci ktoré sú príjemné, z ktorých sa cítite dobre. Vaša pamäť na túžbu si vybuduje príjemné zážitky a tieto príjemné zážitky, vám ľahšie reštartujú, váš sexuálny život. Začnite napríklad ľahkými masážami a objatiami. Pár potrebuje v tomto čase, venovať sa chvíľam, v ktorých je prioritou vzťah. Po týchto chvíľkach sa ľahšie dostanete aj do vášho sexuálneho aktu.

Intímny život a komunikácia

Diskusia je veľmi dôležitá v sexuálnom živote

Diskusia je najlepší spôsob ako predísť frustráciám, alebo krízam v páre, ktoré sú aj vyčerpané z nového prírastku. Je veľmi dôležité, ako a akým spôsobom, spolu diskutujete. Hovorte spolu, tak aby ste vyjadrili svoje pocity, nie aby ste sa obviňovali, a skúste spolu hľadať riešenia.

Popôrodná fyzioterapia

Popôrodná fyzioterapia

Aj keď vám chýba túžba a ste vyčerpaná, motivujte sa fyzioterapeutickým sedeniam. Ako isto viete, ženské panvové svalstvo je veľmi dôležité pri sexuálnom živote, a preto je dobré ho po pôrode trénovať. Vykonávane cvičenia odporúčané fyzioterapeutom, vám pomôžu k jeho posilneniu. Umožnite si naplno užiť znova, váš sexuálny život!