Pojem ženská masturbácia. Píše sa rok 2023 a aj napriek tomu, je toto slovné spojenie zahalené rúškom tajomstiev, červenaním sa v tvári a v niektorých krajinách je dokonca stále spoločenským tabu. Je otázne, kedy budeme brať ženskú masturbáciu ako úplne prirodzenú vec, ktorá je medzi dospelými ženami bežná ba až vítaná. Prinášame vám článok o ženskej masturbácií, ktorý spája všetko, čo o nej potrebujete vedieť!

Prekvapivé fakty o ženskej masturbácií, ktoré vám nikto nepovie

Masturbácia je pre mnoho žien tabu témou, zatiaľ čo pre mužov je bežnou rutinou. Aj napriek tomu, že voči ženskej masturbácií majú mnohé z nás predsudky, má veľa pozitívnych účinkov na zdravie a dobrú náladu.

1. Ženská masturbácia skvalitňuje sexuálny život

I keď na prvý pohľad sa to môže zdať inak, opak je pravdou. Ženy, ktoré masturbujú majú zákonite lepší sexuálny život. Pravidelná ženská masturbácia a prekrvenie v pohlavných orgánoch spôsobuje kvalitnejšie a plnohodnotnejšie orgazmy. Rovnako aj intenzívnejšie vzrušenie pri sexuálnom kontakte s partnerom a väčšiu kreativitu pri spálňových hrátkach.

2. Ženy masturbujú odjakživa

Už praveké maľby zobrazujú tento príjemný akt, a to nielen u mužov. Pre starých Egypťanov, Rimanov a Grékov bola ženská masturbácia súčasťou zdravého životného štýlu. Teda iba do 16. a 17. storočia, kedy začala byť ženská masturbácia považovaná za hriešnu a nenormálnu aktivitu, za ktorú sa ľudia považovali za duševne chorých.

3. Ženský orgazmus trvá takmer štvornásobne dlhšie ako mužský

V prepočte trvá priemerne ženský orgazmus 20 sekúnd, zatiaľ čo mužský iba šesť.

4. Ženská masturbácia je kľúčom k vnútornej harmónií s bojuje proti stresu

V snahe bojovať so stresom mnohé z nás chodia na rôzne masáže alebo na jogu, pritom tou najprirodzenejšou cestou, ktorá nám pomôže nájsť vnútorný pokoj, harmóniu a rovnováhu je vlastná rozkoš. Počas masturbácie a pri orgazme sa do tela vyplavujú hormóny, ktoré účinne bojujú proti stresu a prinesú telu dokonalé uvoľnenie.

A ak nemáte po ruke partnera – ženská masturbácia predstavuje skvelý spôsob, ako posilniť svoju vnútornú harmóniu a ako pozerať na svet z tej pozitívnej stránky. Preto si skúste doma pustiť príjemnú hudbu a vydať sa na cestu spoznávania vlastného tela. Na druhý deň sa zaručene zobudíte ako znovuzrodená a s úsmevom na perách!

5. Ženská masturbácia pomáha rýchlejšie zaspať

Aj vy máte problém so zaspávaním a aj keď si ľahnete po celom dni unavená do postele, tak len pozeráte do steny? Tento problém môže byť spôsobený najmä fyzickým a psychickým vyčerpaním. A na to existuje jedno jednoduché riešenie! Masturbujte. Telo sa po orgazme príjemne uvoľní, mozog vypne a zrelaxuje sa a vy zaspíte behom chvíle bez väčších problémov. Za pokus to stojí!

6. Ženská masturbácia posilňuje organizmus a upevňuje zdravie

Masturbáciou sa z tela vyplavujú škodlivé látky a navyše je účinnou prevenciou rakoviny kŕčka maternice. Ženská masturbácia zároveň posilňuje srdce, zlepšuje priechodnosť ciev, reguluje krvný tlak a prekrví celé telo. Môžete si povedať, že to napokon robíte pre svoje zdravie.

7. Ženská masturbácia zabezpečí ľahší prechod do menopauzy

Prečo by si ženy vo vyššom veku nemohli dopriať takúto rozkoš? Orgazmus do tela vyplavuje zdravé hormóny a zároveň upravuje ich hladinu, čo žena nepochybne v tomto období ocení. Ženská masturbácia nesmie chýbať ani vo vyššom veku!

8. Ženská masturbácia prispieva k vyššej sebadôvere

Je faktom, že ženy, ktoré častejšie masturbujú majú lepší vzťah k svojmu telu. Presne vedia, čo sa im páči a rovnako dokážu korigovať aj svojho partnera. A najmä stúpne ich sebavedomie. Pripadajú si oveľa príťažlivejšie a krajšie. Na masturbácií nie je vôbec nič zlé, učí nás spoznávať svoje telo a budovať si k nemu pozitívny vzťah.

Techniky ženskej masturbácie

Najbežnejšou technikou ženskej masturbácie je stimulácia vonkajších genitálií a pošvy, pri ktorej žena dosiahne vyvrcholenie pomocou stimulácie klitorisu.

  • Valcovanie - valcovanie sa radí medzi základnú techniku ženskej masturbácie. Jednoducho chytíte klitoris medzi palec a ukazovák a začnete s pomalým a jedným váľaním medzi prstami. Postupne iba pridávajte na intenzite a tlaku tak, aby pocity s narastajúcim vzrušením boli pre vás, čo najpríjemnejšie.

  • Krúženie - krúženie je u mnohých obľúbenou technickou ženskej masturbácie. Stačí si umiestniť ukazovák a prostredník cez vrchol svojho klitorisu a prstami začať krúžiť. Tlak a rýchlosť je na každej jednej, aby to vyhovovalo vašim požiadavkám.

  • Poklepávanie - ak potrebujete vyskúšať zmenu, táto technika môže byť pre vás tou ideálnou. Použitie tejto techniky je však veľmi individuálne, zatiaľ čo niektoré ženy veľmi vzrušuje, iným môže byť naopak nepríjemná. Ako na to? Jednou rukou stačí iba roztiahnuť malé pysky, tak aby sa klitoris čo najviac odkryl a vystúpil. S ukazovákom druhej ruky potom iba po klitorise poklepkávajte. Toto poklepkávanie vrcholí vo veľmi príjemný pocitom, ktorý narastá až k blížiacemu sa orgazmu.

V dnešnej, technicky pokročilej dobe sú veľmi dobrými pomocníkmi erotické pomôcky, ktoré sú určené na dráždenie a stimuláciu klitorisu. Ženská masturbácia s týmito stimulátormi klitorisu nebola nikdy ľahšia a orgazmus dokážu priniesť aj žene, ktorá s ním pred používaním týchto stimulátorov mala problém.

Ženská masturbácia. Všetko, čo o nej potrebujete vedieť.

Druhým spôsobom, ktorým môže žena dosiahnuť orgazmus je stimulácia vnútra vagíny. Tu môžu byť dobrými pomocníkmi sexuálne pomôcky.

Tretí spôsob môžeme nazvať „z každého rožku trošku“ a pozostáva zo stimulácie erotogénnych zón (poprsia a análneho otvoru), pričom k tejto stimulácií sa vždy pridá ešte prvá alebo druhá vyššie spomínaná technika.

Okoreňte si to!

Samozrejme platí, že tak ako pri rôznych veciach v živote, tak aj v prípade ženskej masturbácie a sebauspokojovania sa fantázií medze nekladú. Keďže vyššie spomínané techniky pozná asi väčšina z nás, prinášame vám rady a tipy, ako si to okoreniť. Veď predsa ženská masturbácia nemusí byť nudnou a rutinnou záležitosťou.

Tečúca voda nikdy nesklame

Horúca vaňa, sprcha a pohár červeného vína? Dokonalá kombinácia, ktorá telo poriadne prekrví a prinesie želanú úľavu. Vynikajúcim zážitkom bude dráždenie klitorisu prúdom vody. Tlak vody sa v tomto prípade postará nielen o čistú pokožku, ale aj o veľmi príjemný zážitok. S týmto nástrojom môžete naplno využiť aj vašu kreativitu, môžete experimentovať a sama uvidíte, čo a aké kombinácie sú pre vás najlepšie. Môžete meniť tlak a teplotu vody, navyše veľkou výhodou pri sprche je to, že prúd vody môžete nasmerovať presne tam, kam potrebujete.

Ak uprednostňujete vaňu, vo vani môžete použiť vodeodolný vibrátor alebo inú hračku, ktorej voda nevadí. Prípadne je skvelým nápadom, ak má vaša vaňa vodovodný kohútik, tak sa pod neho stačí iba podsunúť a púšťať mierny tečúci pramienok vody. Intenzitu si určíte sama – podľa toho, ako sa vám to páči. A pozor na príliš horúcu vodu, pri ženskej masturbácií nepôsobí blahodarne.

Technika zvierania stehien

Touto technikou s určitou praxou môžete veľmi ľahko dosiahnuť orgazmus. Sťahovaním a uvoľňovaním stehenných svalov dochádza k nepriamej stimulácií klitorisu. Pri preložení nohy cez nohu a stláčaním stehien k sebe spôsobíte prekrvenie pohlavných orgánov a vďaka stláčaniu a intenzity zvierania môžete dospieť až k orgazmu.

Hračky, ktoré sú určené dospelým

Žijeme v dobe pokroku a neuveriteľných možností, keď hovoríme o ženskej masturbácií. Na dosah ruky máme rôzne vibrátory, vibračné vajíčka, venušine guličky alebo iné erotické hračky. Tieto hračky sú dostupné v rôznych veľkostiach a tvaroch. Pri klitoridálnu masturbáciu je vhodné použiť pevné vibrátory s nastavením rýchlosti. Ak chcete dosiahnuť silnejší a ostrejší orgazmus meňte sily vibrácií a vzrušte sa až na pokraj samého orgazmu a potom spomaľte. Zopakujte to niekoľkokrát a neoľutujete. Ale netreba zabúdať, že na trhu je aj množstvo iných hračiek a je len na vás, ktorú vyskúšate na vlastnej koži!