Často kladená otázka medzi ženami každej vekovej kategórie je - ako dosiahnuť ženský orgazmus. Na trhu je veľa dámskych erotických pomôcok, ktoré slúžia pre potešenie a vyvrcholenie. Nie všetky ženy, ale dokážu mať pri zábave s nimi, alebo so svojim partnerom orgazmus. Požiadali sme sexuálneho terapeuta, aby sa podelil o svoje skúsenosti s orgazmom.

Skúmajte svoje telo a dosiahnete lepší orgazmus

Čo je ženský orgazmus?

Skúsme začať od základov. Existuje veľa mýtov a faktov o orgazme. Ženy často nevedia, čo je a čo nie je pravda, ale my vieme, že ženský orgazmus nie je žiadna veda. Je to fyziologický proces, stimulácia vaginálnych svalov. Vyvrcholenie, ale neznamená koniec, je to len vrchol rozkoše. Môžeme to prirovnať k stúpaniu na kopec. Cestou hore zažijeme zábavu, vzrušenie a vrchol je už len príjemná čerešnička na torte. Môžeme povedať, že orgazmus pozostáva z viacerých fáz. Začína sexuálnou stimuláciou až po vyvrcholenie a končí fázou, kde sa telo dostáva do normálneho stavu. To sa deje, či už došlo alebo nedošlo k vyvrcholeniu. Orgazmus je vrchol rozkoše, ale neznamená to úplný výbuch. Na rozdiel od majiteľov penisu, žena pri svojom vyvrcholení nemusí dosiahnuť ejakuláciu. Tak isto sa vyskytuje v rôznych úrovniach intenzity. Ak vezmeme do úvahy tieto informácie a informácie z televízií, kde je ženský orgazmus nerealisticky zobrazený, niet divu, že je pre ženy mätúci. Priznajme si, nikto sa nenarodil s tým, že automaticky vie masturbovať. Každý musí sám spoznávať a preskúmať svoje telo.

Skúmajte!

Začnite skúmať, čo a kde vám robí dobre. Aby ste zažili ženský orgazmus, je potrebná určitá forma sexuálnej stimulácie. Niečo, čo prebudí vaše zmysli a návaly vzrušenia. Prvé čo vám príde na myseľ pri slove sexuálna stimulácia je väčšinou vagína. Za ňou nasleduje klitoris, ktorý je jediný orgán v celom tele, ktorý máme pre potešenie. Dáva to zmysel, ale vaše miesta pre potešenie sa neobmedzujú len na tieto dve časti tela. Celá vulva, to sú všetky vonkajšie ženské pohlavné orgány, je mimoriadne citlivá na stimuláciu. Podobne aj oblasť konečníka a hrádze by sa nemala odsúvať na druhú koľaj. A je toho viac. V skutočnosti máme po celom tele erotogénne zóny na preskúmanie nášho potešenia. Známe sú aj erotogénne zóny ako bradavky, prsia, krk. Okrem týchto zón na tele, ktoré vieme stimulovať dotykmi, je tu aj dôležitý najmocnejší pohlavný orgán a to mozog. Áno, určite vám došlo, že nejde o fyzickú stimuláciu, ale myseľ sa tak isto dá sexuálne stimulovať. Či chcete iba masturbovať, alebo zažiť aj vyvrcholenie, veci ktoré si predstavujete vo svojej fantázií, vám tak isto vedia vyvolať orgazmus.

Ako dosiahnuť ženský orgazmus osamote

Ako sa hovorí - ak chceš niečo urobiť správne, urob si to sám. Pokiaľ ide o sexuálne potešenie, je perfektné skúšať to aj osamote. Umožní vám to skúšať, čo vám robí dobre a prísť na to, čo vás poteší. Naučiť sa masturbovať je o objavovaní samého seba. Učíte sa spôsoby, vďaka ktorým sa naučíte ako dosiahnete orgazmus. Skúšajte nové pozície, techniky, kombinácie.

1. Dotknite sa samého seba

Najlepší spôsob, ako začať je používať prsty. Kontakt koža na kožu je najlepší spôsob spoznať vaše telo - ako je stvorené, ako reaguje na dotyky, pohyby. Nesústreďte sa iba na vagínu a klitoris, ale nezabudnite aj na ostatné časti tela.

2. Prezrite si svoje telo

Sexuológovia na svojich terapiách, často odporúčajú nakresliť vulvu. Výsledok ukazuje, že väčšina ľudí, nevie ako vyzerajú ich intímne partie. Nájdite si preto čas zoznámiť sa so svojím telom. Postavte sa pred zrkadlo, alebo si malým zrkadielkom prezrite svoje telo, aby ste vedeli aké je krásne.

3. Skúmajte techniky

Krok za krokom skúmajte techniky, dotyky a pohladenia ktoré vás vzrušujú. Mäkké, rýchle, silné, jemné...Hrajte sa s rukami a prstami rôznym spôsobom:

  • Položte ruku na celú vagínu a držte ju

  • Krúžte končekmi prstov okolo klitorisu a vyvíjajte menší alebo väčší tlak

  • Dráždite svoj vchod do vagíny jemnými pohybmi

  • Jemne stláčajte pysky k sebe, hladkajte tým váš klitoris

Po chvíli začnete viac a viac vnímať svoje dotyky. Privedie vás to buď do miernej hladiny vzrušenia, alebo do vyvrcholenia. Ak nie, potešenie je vždy dobré aj bez neho.

4. Zabudnite na vyvrcholenie

Skúste sa so sebou hrať a skúmať sa 10 minút. Dôležité teraz, nie je dosiahnuť ženský orgazmus, ale spoznávať svoje telo. Zamerajte svoju myseľ na dotyky a ťahy ktoré robíte. Je to najlepší spôsob, ako sa učiť a v budúcnosti dosiahnuť orgazmus.

5. Venujte sa len sebe

Vypnite telefón a zhasnite svetlá. Skúste si zaviazať oči, aby ste lepšie vnímali vaše dotyky. Toto cvičenie funguje, len ak ste úplne duchaprítomný a sústredíte sa len na vaše telo. Zhlboka dýchajte a uvoľnite sa.

6. Klitorisový orgazmus

Z prieskumu vyšlo, že 93% žien dosiahlo orgazmus vďaka klitorisu. Klitoris je dôležitá vec k dosiahnutiu orgazmu. Skúste teda použiť obe ruky. Zatiaľ, čo si jednou budete stimulovať klitoris, druhou môžete skúmať iné časti tela. Ako pri veľa veciach v živote, prax robí majstra, tak je to aj v tomto prípade. Masturbujte často a budete v tom stále lepší a lepší.

Ženský orgazmus s vibrátorom

Ak sme už trošku spoznali samých seba pomocou svojich rúk a dotykov, môžeme prejsť na užitočné hračky, ktoré sú veľmi dobrými pomocníkmi pri dosiahnutí orgazmu. Vaše prsty nedokážu byť také rýchle a nemajú vibrácie. Naučiť sa používať vibrátor, vás posunie na vyššiu úroveň potešenia. Verte tomu, že používanie vibrátora a masturbátora zmení váš život.

Ženský orgazmus v partnerskom sexe

Teraz, keď už poznáte sám seba, čo sa vám páči, čo máte rád je na rade to vyskúšať so svojím partnerom. Partnerský orgazmus vám prinesie oveľa lepší a intenzívnejší orgazmus. Je známe že muži dosiahnu vyvrcholenie oveľa častejšie pri sexe ako ženy. Aby sme to zmenili, je dobré, ak si žena uvedomí, aký potenciál sa skrýva v jej potešení. Masturbácia prispieva k sexuálnemu učeniu, vďaka ktorému sa naučí vyvrcholiť aj so svojím partnerom. Partnerský sex môže byť súlož, alebo aj vonkajší styk. Orgazmus s partnerom teda môžete dosiahnuť viacerými spôsobmi:

  • Aby ste so svojim partnerom dosiahli orgazmus, hovorte s ním. Hovorte mu, kde ma zatlačiť silnejšie, kde jemne, hovorte mu, kde áno kde nie, nehanbite sa svojmu partnerovi povedať, čo vám je príjemne.

  • Požiadajte svojho partnera nech vám dá ruku na klitoris. Vonkajšia stimulácia klitorisu vás k orgazmu privedie

  • Počas sexu používajte lubrikačný gél. Ženy často pri sexe pociťujú bolesť a častou príčinou je mazanie.

  • Sex by mal byť zábavný, preto používajte so svojím partnerom hračky. Ukážte mu svoj obľúbený vibrátor, a zapojte ho do svojich spoločných hier.