Medzi svadobné tradície a zvyky patrí rozlúčka so slobodou, ktorá sa koná pred svadbou. Hlavným dôvodom je samozrejme uvoľnenie nevesty a ženícha, plus strávenie príjemného večera s priateľmi.Lúčenie so slobodou je vhodnou príležitosťou na to, aby sa kľúčoví ľudia z nevestinho / ženíchovho okolí zoznámili medzi sebou už pred svadbou. Tieto svadobné inšpirácie prinášajú nielen všetko o rozlúčke so slobodou, ale hlavne veľa tipov na program.

Ako by mala rozlúčka so slobodou vyzerať?

program rozlúčky so slobodou sa zvyčajne starajú družičky/svedkovia a ďalší priatelia. Najčastejšie budúca nevesta so ženíchom usporadúvajú lúčenie so slobodou zvlášť, ale ani spoločný večer nie je vylúčený. Najmä ak majú snúbenci spoločných priateľov.

Rozlúčka so slobodou pre nevestu

Nevestinu rozlúčku so slobodou organizuje svedkyňa či družičky a spolu s ďalšími kamarátkami pripraví pre svoju priateľku prekvapenie alebo darček. Dôležité je, aby nevesta "vopred" spojila medzi sebou všetky účastníčky (hromadný email, chat, aby sa mohli dohodnúť. Ženy totiž majú, čo sa týka rozmanitosti programu, zvyčajne pestrejšie rozlúčky so slobodou, ako muži. Každá budúca nevesta by na začiatku lúčenia so slobodou okrem iných drobných darčekov mala získať niečo, čo všetkým v okolí jasne oznámi, že  "ONA" je nevesta . Tričko, šerpa, korunka, čelenka, najlepšie s nápisom: "Za týždeň sa vydávam" alebo "Budúca nevesta" alebo čokoľvek podobné, čo zariadi, že to potom na bare bude stáť za to! Typická rozlúčka so slobodou u dám začína už od rána prípravami, spoločným zladením do jedného štýlu, potom aktívnym programom (zvyčajne prekvapením pre nevestu) a spoločným večerom (napríklad doma, na hoteli alebo v bare či na diskotéke). V rámci spoločného večera môže nevesta dostať niekoľko úloh, ktoré musí splniť (tipy na úlohy uvádzame ďalej v článku.)

Rozlúčka so slobodou pre mužov

Mužská rozlúčka so slobodou sa oproti tej ženskej riadi heslom „ v jednoduchosti je krása.“ Preto sa muž uspokojí s "obmedzeným" programom, hlavne však v spoločnosti svojich priateľov. Obvykle netúži po bombastických akciách, hlavné je dobré jedlo, pitie a partia. Väčšinou ide o spoločnú zážitkovú akciu alebo pokojné popoludnie a večerná zábavu (diskotéka, bar). Ako darček postačí mužovi fľaška dobrého pitia alebo cigara. TIP: Ak to niekto z hlavných usporiadateľov nezakáže, robte fotky. Samozrejme nefoťte nič nepekného a vždy s vedomím foteného. Na spoločné zážitky budete dlho spomínať a s fotkami budete mať aj peknú pamiatku.

Ako dlho sa pred svadbou organizuje rozlúčka so slobodou?

Predtým sa podľa zvyklostí rozlúčka so slobodou organizovala večer pred svadbou. To si dnes môžeme predstaviť len ťažko, pretože reálne hrozí, že ženích a jeho "kumpáni" by nemuseli svadbu stihnúť včas. Ako optimálny termín preto odporúčame štrnásť dní pred svadbou.

Kto rozlúčku so slobodou platí?

Všetko najviac záleží na štýle a priestoroch, kde sa lúčenie so slobodou koná. Ak ste na chalupe a grilujete, očakáva sa, že pohostenie platí hostiteľ. Hostia samozrejme môžu doniesť niečo pod zub. Naopak, ak vyrážate do mesta, mala by byť na ženíchovi len prvá útrata pri večeri v reštaurácii. Ak je súčasťou večera nejaký zážitok (ako prekvapenie), skladajú sa na neho hostia rozlúčky vopred.

Rozlúčka so slobodou - tipy na program

barmanský večer

Večerné posedenie pri drinkoch, ktoré si môžete namiešať sami. Fantázii sa medze nekladú. Každý z hostí si môže pripraviť jeden drink, ktorý naučí miešať ostatných. Rovnako tak môžete osloviť profesionálneho barmana.

bobová dráha

Bobových dráh v našej republike už vyrástlo mnoho. Na malom vozíčku vás lano vytiahne na vrchol dráhy, odkiaľ schádzate späť dole a rýchlosť ovládate pákou brzdy.

bowling

Bowling je halový šport, v ktorom sa hráč snaží hodenou guľou zraziť čo najviac kolkov na konci dráhy. Bowlingové herne nájdete aj v menších mestách.

degustácia vín

Degustáciu je možné usporiadať riadenú (so sommeliérom alebo vinárom), alebo neriadenú. Môžete na ňu vyraziť do reštaurácie alebo ju usporiadať u seba doma.

exkurzia do pivovaru

Exkurziu do pivovaru je síce nutné plánovať relatívne dlhšiu dobu pred samotnou rozlúčkou so slobodou, za to si však osadenstvo odnesie nezvyčajne veľa zaujímavých poznatkov a zážitkov z ochutnávky.

jazda limuzínou

Do limuzín sa pohodlne zmestí až 17 osôb a objednať si ju môžete vo všetkých väčších mestách. Zažite vyhliadkovú jazdu s popíjaním Vášho obľúbeného drinku.

jazda na štvorkolkách

Štvorkolky sú určené na jazdu v teréne, kde majú vďaka menším rozmerom a hmotnosti lepšiu priechodnosť ako terénny automobil a taktiež sú oproti terénnemu motocyklu omnoho menej náročne na ovládanie. Požičovňu nájdete v každom stredne veľkom meste. Trasu odporúčame vopred dobre naplánovať, pretože na niektoré miesta môže byť vjazd štvorkoliek zakázaný.

jazda na koni

Ak ste milovníci zvierat, táto zábava pod dohľadom inštruktora by sa Vám mohla páčiť. Najlepším tipom je pomocou sociálnych sietí skontaktovať nejakého majiteľa stajní vo Vašom okolí.

jazda na motokárach

Hoci sú motokáry skôr mužskou záležitosťou, nie je žiadny dôvod, aby si krúženie na okruhu nemohli užiť aj dámy. Nájdete ich zvyčajne v okolí väčších miest, v tých najväčších sú aj kryté. "Motokárová" rozlúčka so slobodou však zatiaľ býva skôr mužskou doménou.

jazda na rafte

Máte radi rieku, trochu divočiny aj malebnú prírodu v jej okolí? Potom je rafting pre vašu partiu ako stvorený. Pod dozorom inštruktora môžete zažiť dobrodružstvo, kedy sa budete musieť spoľahnúť jeden na druhého.

jazda na loďke

Kľudným protikladom raftov budú loďky na priehrade, kde môžete pádlovať kam sa Vám zachce. Pokojne a kľudne aj celý deň. Pre väčší zážitok a menšiu námahu odporúčame loďky pre dvoch.

jazda pretekárskym autom

Či už si z ponuky vyberiete športové auto typu Lamborghini, čistokrvné rally auto alebo formulu, budete potrebovať vodičský preukaz a dobrý zdravotný stav.

jump park

Trampolínový park je zostavený z trampolín nielen na podlahe, ale aj na stenách. Vášmu "odrážaniu" sa tak medze nekladú. Jump park nájdete napríklad v Prahe a v Brne.

karaoke večer

Karaoke (spievanie známych songov) večer možete usporiadať v pohodlí domova (kde však potrebujete na karaoke aspoň počítač) alebo v karaoke bare.

kozmetické popoludnie / večer

Alternatíva barmanského večera pre dámy. Vymeňte barmana za kozmetičku alebo vizážistku a vyskúšajte s kamarátkami rôzne druhy líčenia. Napríklad práve to svadobné, či už v úlohe nevesty alebo hosťa! Ostatné dámy môžu líčenie zhodnotiť.

biliard

Ak ste fanúšikmi biliardu, môžete si večer spestriť práve ním! Vyberať môžete medzi herňou alebo obľúbenou reštauráciou s rezervovaným salónikom a biliardovým stolom.

lanový park

Lanové parky nájdete nielen na horách, ale aj vo väčších mestách, dokonca aj v blízkosti plavární. Vašou úlohou je v určitej výške prejsť rôznymi prekážkami. Rozhodne neodporúčame ľuďom, ktorí trpia závratmi alebo strachom z výšok.

laser game

Je jedným z mnohých druhov "army" hier. Tu však nemáte ani farebnú guličku, ani luk a šípy, ale laserovú pištoľ. Pomocou laserového lúča sa snažíte trafiť protihráča.

let balónom

Let balónom je skvelá zábava. Ticho výšok spolu s krásnym počasím vykúzli krásny zážitok. Do balóna sa zvyčajne zmestí až šesť osôb. Ak je Vás viac, musíte sa rozdeliť do viacerých balónov. Jednou nevýhodou môže byť to, že balón nemožno riadiť a každá časť skupiny môže pristáť trochu na inom mieste.

let lietadlom

Existuje mnoho druhov lietadiel, z ktorých si môžete vybrať. Od klasických vyhliadkových, ktoré nájdete vo väčšine aeroklubov až po skutočné tryskáče. U tryskáčov však okrem vysokej rýchlosti počítajte s vysokou cenou.

let vrtuľníkom

Voľný ako vták budete len vo vrtuľníku. Kedykoľvek môže ísť hore, dole, dopredu, dozadu, ale aj zastaviť. Pristane pokojne u vás na záhrade (ak teda nebývate práve v meste) a na rozdiel od lietadla do neho dostanete aj kúsok svojej party.

letecký simulátor

Bojíte sa lietania a potrebujete odbúrať strach? Alebo ste si u leteckých katastrof nervózny mädlili prsty? Tu si prídete na svoje! Zachrániť môžete celú vašu partiu (budú tvoriť zvyšok posádky) ako pilot Airbusu alebo Boeingu. Nepríjemného počasia sa báť nemusíte. Teda iba v prípade, že nenahneváte obsluhu.

rozlúčka so slobodou, sexshop erotikcentrum ponúka erotické pomôcky vhodné na túto príležitosť.

Sexshop ako neoddeliteľná súčasť rozlúčky so slobodou

K rozlúčke so slobodou určite patria erotické pomôcky. Či už sa jedná o rozlúčku pre ženícha, či rozlúčku pre nevestu. Mužská rozlúčka so slobodou je pánska jazda, ktorú si muži dokážu poriadne užiť. Najčastejším darčekom, ktorý mladý ženích dostane od svojich kamarátov je určite gumená anča, inák povedané nafukovacia panna. Pri takomto darčeku sa partia mužov dokáže riadne zabaviť a drží ich to aj celú noc. Veď o čom to je, ak nie o srande a zábave. Veď o to na rozlúčke so slobodou určite ide.

Dámska rozlúčka sa nesie v podobnom duchu. Ako darček sa však dáva vibrátor, venušine guličky, análne kolíky či guličky, penis či dildáerotická bielizeň a ďalšie erotické pomôcky, ktoré sexshop ponúka. Veď mladým po svadbe určite treba okoreniť ich milostný život, určite ich to poteší.

Sme radi, že si vyberáte náš sexshop erotikcentrum.sk ako vhodného predajnu erotických pomôcok pre vaše rozlúčky so slobodou. Radi Vám aj poradíme, neváhajte nás kontaktovať. Rozlúčka so slobodou je len jedna (v tých najlepších prípadoch), preto sme radi, že sa náš sexshop môže podieľať na takých významných chvíľach pre vás.