Skoro každý kto masturbuje, alebo si užíva pohlavný styk s partnerom by mal používať lubrikačný gél. Vďaka tejto tekutine je sex príjemnejší a zábavnejší. Na trhu je však viacero druhov lubrikačných gélov, a vy sa možno pýtate, na čo sa ktorý používa. Aký používať na silikónové erotické pomôcky? Aký použiť s kondómom? Nebojte sa my vám na tieto otázky odpovieme a poradíme vám, po akom mazive siahnuť.

Prečo používať lubrikačný gél?

Možno ste nad tým nikdy nerozmýšľali, ale lubrikant je veľmi dôležitý, a nemal by chýbať u nikoho, kto má sex s partnerom, alebo sám so sebou a to z nasledujúcich dôvodov:

Bolesť a mazanie

Ak máte radi intenzívny a prenikavý sex, je pre vás lubrikant nevyhnutný. Pre prijímajúceho partnera robí sex pohodlnejší a menej bolestivý. Mazivo je nevyhnutné aj pri análnom sexe, pretože konečník prirodzene mazivo neprodukuje a ak nie je správne mazaný, môžete si ublížiť.

Lubrikačný gél a zábava

Je dôležité si uvedomiť, že lubrikant nie je len o bolesti. Môže vám spríjemniť sexuálne zážitky. Lubrikant nie je len mazivo, čo umožňuje rýchlejšie a hlbšie prenikanie. Existujú aj lubrikanty s pridanými stimulantmi pokožky, čo môže vaše pocity zintenzívniť. Alebo sú aj také, ktoré sú s vašou obľúbenou vôňou a chuťou.

Lubrikant a erotické pomôcky

Lubrikant si možno spájate len s partnerským sexom, ale môže byť veľmi účinný pri partnerskej alebo sólovej hre s erotickými pomôckami. Hračky používané pre vaše potešenie, ako napríklad vibrátor, dildo, venušine guličky taktiež potrebujú lubrikant. Ich používanie a vkladanie bude pre vás oveľa pohodlnejšie. A dokonca, ak použijete lubrikačné gély so stimulantmi, môžu vašu hračku zintenzívniť.

Vylepšenie kondómu

Lubrikanty na vodnej a silikonévej báze môžu znížiť pravdepodobnosť prasknutia kondómu.

Lubrikačné gély a kondómy

Typy lubrikačných gélov

  • Lubrikant na olejovej báze - môže byť jedným s najšmykľavejších a dlhotrvajúcich. Pracuje sa s ním však najťažšie, pretože olej ma tendenciu ostať na koži a môže dráždiť. Lubrikačný gél na tejto báze by sa nemal používať, ak používate latexové kondómy, pretože ich môže znehodnotiť v dôsledku trenia.

  • Lubrikant na vodnej báze - je najdostupnejší a najpoužívanejší. Pre ľudí s citlivejšou pokožkou sú skvelá voľba. Je bezpečné ich používať aj s hračkami a kondómom. Tieto lubrikanty sa ale rýchlejšie vstrebávajú, preto ich treba nanášať častejšie.

  • Lubrikant na silikónovej báze - tento lubrikant ponúka luxusne kĺzavý pocit. Nevstrebáva sa tak rýchlo a vydrží dlhšie. Je bezpečný na používanie s kondómom. Nie je však vhodný pre silikónové hračky, pretože ich môže znehodnotiť. Má ešte jednu nevýhodu, že ostáva na oblečení alebo plachte.

  • Lubrikant stimulačný - všetky vyššie uvedené gély môžu obsahovať pridanú stimulačnú zložku. V závislosti od tejto zložky môžu byť tieto mazivá - hrejivé, chladivé, brniace. Môžu zvýšiť prietok krvi, do oblastí na ktoré sa nanášajú, a tým zvyšujú vzrušenie.

Lubrikačný gél sa používa pre lepšie mazanie a príjemnejší sex

Aké sú medzi nimi rozdiely?

Rôzne sexuálne situácie si vyžadujú rôzne lubrikanty. Máme pre vás niekoľko rád po akom mazive siahnuť:

Análny sex - Ako už vieme, konečník prirodzene nevytvára lubrikant, preto je lepšie siahnuť po hustejšom mazive, ktoré sa nemusí častejšie opakovane nanášať. Na tento účel, sú najlepšie silikónové a olejové lubrikačné gély, alebo hustejší na vodnej báze. Vyhnite sa ale stimulujúcim lubrikantom, pretože môžu spôsobiť podráždenie.

Sex so silikónovými pomôckami - Najlepšie mazivo pre silikónové hračky je na vodnej báze. Olejové mazivo sa z hračiek ťažšie čistí, a spôsobuje rýchlejšie trenie ako silikónové, čo môže spôsobiť znehodnotenie vašej hračky.

Sex s PVC alebo gumenými pomôckami - tieto pomôcky sa ťažšie čistia, a preto zachytávajú mikróby. Pre uľahčenie čistenia, používajte mazivá na vodnej báze.

Sex v sprche - ak radi vystrájate v sprche, určite použite lubrikant na silikónovej báze. Nezmýva sa iba vodou, takže ostane kĺzavý po celý čas.

Lubrikačný gél a erotická pomôcka

Ak už ste si vybrali lubrikačný gél, máte ho osvedčený a chcete zažiť nový pocit, skúste stimulujúce mazivá. Majte však na pamäti, že takýto gél nie je vhodný pri análnom sexe. Kupujte si len kvalitné lubrigačné gély, a vyhnite sa gélom, ktoré obsahujú farbivá alebo trblietky, ktoré vám môžu spôsobiť podráždenie.