V predošlom článku sme nováčikov v oblasti análneho sexu oboznámili s tým, čo je to análny kolík, na akom princípe funguje a aké sú zásady jeho používania. V tomto článku sa však na problém pozrieme, doslova, hlbšie. Aké sú mylné predstavy ohľadom jeho používania, aké typy existujú a ako si používanie análneho kolíka spríjemniť.

Análny kolík - ako ho používať?

Aké sú mylné predstavy ohľadom používania análneho kolíka?

Je ich mnoho. Ale skúsime vám aspoň zopár nejasností uviesť na pravú mieru a zjednodušiť tak cestu za zážitkami s análnym kolíkom.

Používanie análnych kolíkov neznamená, že súhlasíte s análnym sexom. Súhlas s jedným sexuálnym aktom neznamená, že otvárate dvere druhému. Používaním análnych kolíkov nebude váš zadok jedným veľkým voľným vstupom pre všetko, ani pre análny sex, pokiaľ to nie je to, čo chcete.


Nemalo by to bolieť. Malé nepohodlie, kým si váš zadok zvykne na penetráciu je úplne normálne, nemalo by to však spôsobovať väčšiu bolesť. Treba tu opäť myslieť na veľké množstvo lubrikačného gélu a ísť na veci pomaly.


Ďalšou mylnou predstavou je, že počas vsunutého análneho kolíka vykonáte veľkú potrebu. Nevykonáte, ale určite sa budete cítiť akoby ste mali. Je to spôsobené tým, že stimulujete veľa rovnakých nervov, preto je pocit nutkania na vyprázdnenie normálny. Aby ste si vyčistili myseľ, a svoje útroby, použite kúpeľňu pred začiatkom samotného aktu. Pre lepší pocit môžete použiť aj análnu sprchu.


Niekto by mohol mať strach z toho, že sa análny kolík zasekne lebo stratí. Nie, nestane sa to. Iné veci by mohli, ale análny kolík je dômyselne navrhnutý tak, aby zostal na svojom mieste. Iné veci nie sú, preto nepoužívajte nič, čo nie je určené špeciálne pre váš zadok. Cudzie predmety môžu spôsobiť poškodenie vášho hrubého čreva.

Aké typy análnych kolíkov existujú?

Na rozdiel od iných sexuálnych hračiek, ako sú dildá či vibrátory určené na vsúvanie a vysúvanie, sú análne kolíky doslova análnym kolíkom. Vyznačujú sa pretrvávajúcim pocitom zaplnenosti.

Kolíky sú väčšinou zúžené pre ľahké vloženie a rozšírené smerom k spodku. Sú vyrobené z rôznych materiálov, z ktorých každý ponúka rôzne pocity pre vaše potešenie. Análne kolíky nájdete hladké, textúrované alebo aj vibračné.

Análny kolík - šperk.

Ako análny kolík používať?

Vďaka vzrušeniu a uvoľneniu bude použitie análneho kolíka príjemnejšie. Jeho začlenenie do inej sexuálnej hry, ako je masturbácia, orálny sex alebo vaginálny prienik, je vynikajúcim spôsobom ako pomôcť dostatočnému zvlhčeniu a vzrušeniu. Tu je niekoľko tipov, ktoré uľahčia a spríjemnia zasunutie análneho kolíka:

  • Dajte si horúci kúpeľ alebo začnite s nejakou predohrou, ktorá vám pomôže uvoľniť napäté svalstvo. Vďaka tomu bude prienik menej nepríjemný.
  • Naneste na konečník a análny kolík veľa lubrikačného gélu.
  • Pritlačte hrot kolíka na konečník a potom pomaly a postupne zvyšujte tlak.
  • Ak cítite bolesť, okamžite zastavte. Zhlboka sa nadýchnite a skúste použiť viac lubrikačného gélu, iný uhol alebo menší análny kolík.

Análny kolík s chvostom.

Je ešte niečo čo by ste mali vedieť?

Análne kolíky môžu privodiť úžasný pocit, ale nie sú šálkou kávy každého. Určite postupujte pomaly a bezpečne, nevzdávajte sa pri prvých náznakoch nepohodlia – niekedy potrebujete len vylepšenie svojej techniky. Ak sa s tým stále neviete vžiť, nič tragické sa nedeje! Existuje veľa ďalších zábavných spôsobov ako si užiť!