Máte aj vy zmätok vo všetkých názvoch erotických pomôcok? Neviete odpoveď na otázku: dildo a vibrátor, aký je v tom rozdiel? S postupným zmenšovaním tabuizovania rozhovorov o sexe rastie z roka na rok a sexuálna gramotnosť. Súčasťou však ostáva časté používanie eufemizmov v tejto oblasti. To má za následok zmätok pri pomenúvaní predmetov či činností spájaných so sexualitou. K nejasnostiam môže dôjsť aj v debate o sexuálnych hračkách, ako je napríklad aj dildo či vibrátor.

Didlá a vibrátory - aký je v tom rozdiel?

Čo je to dildo?

Ak by sme to chceli zjednodušiť, za dildo považujeme akúkoľvek sexuálnu hračku, ktorá sa používa na vsunutie: či už vaginálne, análne alebo orálne. Slovo dildo má fascinujúcu históriu a archeológovia už objavili nejeden artefakt v zreteľnom tvare penisu, ktorý pochádzal zo starovekých civilizácií. Aj keď dnes už kameň alebo zvierací roh nie sú materiály, z ktorých by ste chceli zohnať svoje dildo, ale poznáme rôzne iné. Sú to napríklad nehrdzavejúca oceľ, silikón a dokonca aj 24-karátové zlato.

Farebné dildá.

Ako by si mohla väčšina myslieť, aby bolo dildo dildom nemusí mať nevyhnutne tvar penisu a nie je podstatné ani to, či sa používa na masturbáciu, pegging (zasúvanie dilda do partnerovho konečníka) alebo pri súčasnom uspokojovaní dvoch žien naraz. To, čo ho rozlišuje nie je to, čo dildo robí, ale to, čo robiť nemôže: vibrovať.

Dildo s prísavkou.

Čo je vibrátor?

Či už veríte príbehu o Kleopatre, v ktorom používala na uspokojovanie prvý vibrátor z hlinenej škatule alebo papyrusového kolíka naplneného včelami uväznenými vo vnútri, alebo nie, nemožno tvrdiť, že vynájdenie vibrátora ženám nepomohlo. Keďže s viac ako 80% žien, ktoré vyžadujú klitoriálnu stimuláciu, dildo až tak veľa neurobí, dá sa pomôcť inak. Práve preto dnes nájdete už rôzne druhy ručných vibrátorov či vibračných vajíčok, ktoré sú určené na vonkajšie použitie.

Vibrátor - rôzne druhy.

Kam však zaradiť hračky, ktoré sú určené na vnútorné použitie a zamerané najmä na bod G? Aj keď by sa dali nazvať „vibrujúce dildá“, bežne sa zaraďujú skôr medzi vibrátory, než medzi dildá.

Čo je teda masážny vibrátor?

Keď ľudia hovoria o masážnom zariadení, myslia zväčša niečo, čo bolo navrhnuté ako prístroj, ktorý vám pomôže postarať sa o akékoľvek bolesti tela samostatne, bez pomoci profesionálneho masážneho terapeuta. Zdá sa vám „staranie sa o potreby vlastného tela bez pomoci iných“ podobné popisu sexuálnej hračky? Je to tak. V 80. rokoch vznikla pravdepodobne najznámejšia sexuálna pomôcka, a teda obrovský masážny prístroj – vibrátor. Dnes sa už našťastie vyrábajú títo pomocníci praktickejší a menší. To vám umožní držať ho v ruke, prípadne si ho vziať do vane.

Koľko typov sexuálnych hračiek existuje?

Sexuálne hračky, dildá a vibrátory.

Je známa myšlienka, ktorá tvrdí, že sexuálnou hračkou môže byť čokoľvek, ak na to máte dosť odvahy. Nenavádzame vás na žiadne konkrétnosti, ale je pravda, že existuje mnoho druhov sexuálnych hračiek, ktoré by sa dali použiť ako hračka či rekvizita pri sexe.  Ako príklad môžeme uviesť prachovku, ktorú niekto používa len na upratovanie, no iný ju môže použiť ako sexuálnu hračku vďaka štekleniu perím.

Ak by ste nejakú sexuálnu hračku chceli vyskúšať, ale neviete čo by to mohlo byť, neváhajte sa inšpirovať našou širokou ponukou.

Ktorá sexuálna hračka je pre mňa najlepšia?

Znalosť názvov rôznych typov sexuálnych hračiek vám môže pomôcť cítiť sa istejšie, ak sa chystáte navštíviť sexshop. Stále to je však niečo, čoho sa nový používatelia obávajú. Skúste si preštudovať aké sú najlepšie sexuálne hračky pre začiatočníkov (pre sólo hru, ale aj pre páry) a následne si vybrať. Pre zjednodušenie a väčšie pohodlie vám však odporúčame prezrieť si ponuku nášho e-shopu, kde pri každom produkte uvádzame popis hračky. Môžete sa tak vyhnúť nepríjemným rozhovorom zoči-voči. Ak sa však stále v niečom necítite doma, neváhajte nás kontaktovať a my vám s radosťou poradíme a nájdeme pre vás to najlepšie!