Rozmýšľate nad kúpou svojho prvého vibrátora? Tešíme sa! Chystáte sa pripojiť k širokej skupine šťastných ľudí. Ešte predtým sa však pozrime na to, čo budete potrebovať vedieť, kým vyrazíte do obchodu nájsť svoj prvý vibrátor.

1. Na veľkosti záleží

Nemyslíme tým, že si máte kúpiť najväčší vibrátor, ktorý nájdete alebo radšej žiaden. Ide skôr o obvod či hrúbku vibrátora. To je väčšinou dôležitejšie ako dĺžka. Centimetre navyše vám skutočne nepomôžu, ak bude už samotné zasúvanie nepríjemné. Existuje akási priemerná veľkosť. Väčšina vibrátorov má priemer 3-5 cm, takže skúste odmerať obvod niečoho, čo vám je vo vnútri príjemné a držte sa toho. Myslite však na to, že každý muž a žena sú rozdielni. Preto je potrebné brať „priemerné“ veľkosti s rezervou.  

Najpraktickejším riešením je porovnať svoje predošlé skúsenosti a zamyslieť sa, ktorý penis vám najviac vyhovoval. Bol štíhly? Alebo ako plechovka od koly? Možno je to práve niekde medzi. Ak si nie ste istí, prikloňte sa na začiatok k užšej verzii. Potom, čo si ujasníte túto otázku, môžete popremýšľať nad dĺžkou, ktorú by ste preferovali.

Užitočné tipy. Prvý vibrátor.

2. Riaďte sa svojim orgazmom

Medzi najobľúbenejšie hračky patria králičie vibrátory. Dôvodom je, že väčšine žien k vyvrcholeniu nestačí samotná penetrácia, ale potrebujú aj stimuláciu klitorisu. Ak je to aj váš prípad, uistite sa, že váš vyhliadnutý vibrátor má aj druhé zakončenie. Okrem toho vás môže viac vzrušovať vibrátor s nerovnosťami alebo textúrou. V hre sú aj stimulátory klitorisu, ktoré si nevyžadujú vloženie dovnútra. Ako vaša prvá hračka môžu byť taktiež príjemnejšie.

Veľkosť vibrátorov.

3. Tvar a štýl vibrátora

Nie, vibrátor nie je len rovná tyč. V našej kategórii vibrátorov nájdete mnoho typov. Poznáme vibrátory pre bod G (ktoré majú na konci mierny oblúk), vibračné vajíčka, vibrátory králičie, realistické, obojstranné, striekacie.... a mnoho ďalších. Taktiež sú známe aj vibračné vajíčka a stimulátory klitorisu, ktoré viete ovládať svojim smartfónom.

Ovládanie vibrátora smartfónom.

4. Výber bezpečného materiálu vibrátora

Odvetvie výroby sexuálnych hračiek nie je tak regulované, ako by ste sa mohli nazdávať. Preto je mnoho výrobkov, ktoré by mohli s vašim telom urobiť nepríjemné veci. Odporúčame držať sa bezpečnejších materiálov, ktorými sú napríklad: lekársky silikón, lekárska nehrdzavejúca oceľ, drevo alebo keramika, ktoré sú správne utesnené, dobre spracované sodnovápenaté alebo borosilikátové sklo, ABS (tvrdý) plast. Spomínané materiály sú neporézne, teda v sebe nezachytia žiadne tekutiny a baktérie, ktoré by na hračke mohli ostať či vyvíjať sa na nej. Áno, čítate správne. Na vašej hračke môže vyrásť aj pleseň, ak sa o ňu nebudete dostatočne starať.

Vieme, že silikón má rôznu drsnosť povrchových úprav. Malé „zadrhovanie“ je normálne a dá sa vyriešiť pridaním malého množstva maziva. To odporúčame pri všetkých vkladateľných hračkách. Čo sa týka lubrikačných gélov, opäť je známe množstvo rôznych druhov.

Materiál ovplyvňuje aj to, aký bude vibrátor pevný či pružný. To je ďalšia oblasť, v ktorej si vyberáte podľa osobných preferencií. Ak to na začiatok neviete odhadnúť, voľte zlatú strednú cestu.

Lubrikačné gély na erotické pomôcky.

5. Pozor na vodu

V popise erotických hračiek môžete nájsť rôzne výrazy ako vodoodolný, vodotesný, striekajúci. Vodotesný je jediná možnosť, pri ktorej môžete hračku úplne ponoriť. Na zvyšok je možné vodu len striekať podobne ako v sprche. Opatrnejší budete musieť byť taktiež pri čistení, pretože ak sa voda dostane do vnútra, môže poškodiť vnútorné súčiastky. Pevné hračky bez elektrických súčiastok tento problém, logicky, mať nebudú.