Drobný výbežok zvaný klitoris patrí doslova k zázrakom matky prírody. Väčšinu mužov fascinuje a väčšinu žien privádza do stavu blaženosti v kombinácií so silným vzrušením. Dámy sa zjavne zhodnú na tom, že klitoris je orgán, ktorý by nevymenili za nič na svete. Práve naopak, priali by si len jediné – aby sa s ním páni naučili správne a lepšie manipulovať. Nie nadarmo sa hovorí, že klitoris je bránou k ženskému orgazmu!  

Čo je klitoris

Klitoris je súčasťou ženských pohlavných orgánov s obrovským počtom nervových zakončení a senzitívnych nervových buniek. Dráždenie klitorisu u väčšiny žien vyvoláva silné vzrušenie a orgazmus. Jedná sa o mechanizmus erekcie, ktorý je rovnaký ako muža, s tým rozdielom, že táto „erekcia“ je omnoho menej výrazná.

Na rozdiel od penisu, viditeľná časť klitorisu na vonkajšej strane vagíny nie je celým kúskom. Ten v skutočnosti zasahuje až do hĺbky zhruba 10 centimetrov. Tak, ako aj v prípade dráždenia penisu, tak aj v prípade klitorisu, jeho úlohou je zväčšenie (stoporenie), ktoré nenastáva samé od seba. Je potrebná priama alebo nepriama sexuálna stimulácia.

Klitoris, brána k ženskému orgazmu.

Klitoris a jeho hlavná funkcia

Ak by klitoris prestal plniť svoju funkciu, nestalo by sa v podstate vôbec NIČ. Je to jediný orgán ľudského tela, ktorý slúži iba na to, aby svojej majiteľke priniesol more rozkoše. Nie je súčasťou reprodukčnej sústavy a nemá žiadnu inú funkciu.

Zaujímavým faktom je, že až 75 % žien nedokáže dosiahnuť orgazmus, pokiaľ nedôjde ku stimulácií klitorisu.

Ako nájsť klitoris

Ako zistiť, kde presne sa klitoris nachádza? Stačí prejsť ukazovákom po vagíne, viditeľná časť klitorisu predstavuje guľôčku pripomínajúcu hrášok. Toto citlivé miestečko je skryté pod plášťom. Klitoris odhalíte jemných stiahnutím plášťa smerom k brušku, najlepšie je to urobiť vtedy, keď je žena vzrušená. Dôvod je jednoduchý – je veľmi citlivý a pri nedostatočnom vzrušení môže byť dotyk a akýkoľvek kontakt skutočne nepríjemný. Odporúčame však stimulovať klitoris vždy s použitím slín alebo lubrikačného gélu!

Klitoris je oveľa väčší, ako si mnohí myslia. To, čo vidíte navonok, je len malá časť celého orgánu. Jeho vonkajšia časť sa nachádza iba na vrchole pošvy. Hlavička je umiestnená v dolnej lonovej oblasti, medzi záhybmi pyskov. Pripomína malú guľôčku, ktorá je chránená predkožkou, podobne ako neobrezaný mužský penis.

Ale podstatne väčšia časť klitorisu sa nachádza vo vnútri tela. Telo vnútornej časti pripomína obrátené písmeno V.  Preto aj v prípade, ak nedochádza k vonkajšiemu dráždeniu klitorisu, penis pohybujúci sa vo vnútri vagíny, môže vyvolať orgazmus. Najlepšia a najobľúbenejšia u žien je však kombinácia vonkajšej a vnútornej penetrácie.

Ako nájsť klitoris.

Klitoris - najlepší priateľ ženy

Nepochybne platí, že spoznať klitoris znamená spoznať svojho najlepšieho kamaráta. Mnohé štúdie zistili, že len 20 % žien vie dosiahnuť orgazmus z vaginálnej penetrácie. Zvyšok žien buď vyžaduje alebo uprednostňuje stimuláciu klitorisu, pomocou ktorého dosiahnu orgazmus. A preto, ak chcete uspokojiť ženu, mali by ste to s klitorisom skutočne vedieť!

Stimulácia klitorisu:

Pre niektoré ženy je práve ich klitoris akýmsi tajomným bodom G a silnou erotogénnou zónou, ktorej dráždenie ich vzrušuje úplne najviac. Samozrejme, nájdu sa aj ženy, ktoré majú radi skôr vaginálnu penetráciu. Väčšina žien však preferuje stimuláciu samotného klitorisu, pri ktorom dosiahnu vyvrcholenie, tzv. klitoridálny orgazmus. Ale viete, ako na to? Poďme si bližšie popísať, ako správne ovládať ženské „tlačidlo“ nekonečnej slasti.

Klitoris a jeho stimulácia stimulátormi klitorisu.

Postupujte pomaly

Pri dráždení klitorisu sa rozhodne hneď nevrhnite medzi nohy, všetko má svoj čas. Radšej začnite inými časťami ženského tela, ktoré stoja za povšimnutie. Venujte sa láskaniu uší, bradaviek, vnútorných stehien alebo venušinmu pahorku. Až potom sa prebojujte k rozkroku a jeho okoliu. Keď žena začne na vaše dotyky reagovať, všimnete si to. Sama začne rozťahovať nohy a pohybovať panvou. Toto nadšenie je v mnohých prípadoch sprevádzané aj vzdychmi.

Použite dlaň

Na stimuláciu klitorisu nemusíte vždy používať iba prsty. Počuli ste o masáži dlaňou? Ako na to? Položte svoju dlaň na vagínu prstami smerom hore a jemne na ňu tlačte. Prstami by ste sa mali dotýkať jej hornej časti a mali by ste vďaka tomu mať klitoris priamo na dosah. Hrajte sa s ňou, jemne masírujte klitoris, zaručene sa partnerka zblázni rozkošou!

Vezmite klitoris medzi prsty

Hovorí sa, že klitoris je tvorený rovnakým tkanivom ako mužský penis. Stimuláciu penisu bez problémov ovláda väčšina, a podobne to funguje aj u žien. Vezmite klitoris medzi prsty a aplikujte známe pohyby. Najprv pomaly, potom postupne pridávajte na intenzite. Jedná sa o zlatý klinec predohry, pri ktorom mnohé ženy zažijú silný orgazmus. Dráždite ju a pozerajte sa jej rovno do očí. Pre príjemnejší pôžitok, použite lubrikačný gél.

Láskajte ho celý

Klitoris je možno maličký výbežok, no jeho pokračovanie sa nachádza vo vnútri vagíny. Stimulujte pri masáži klitorisu aj jeho skrytú časť a skúste jemne zatlačiť pri jeho koreni. Ženy tieto partie samé preskúmané často nemajú, no odborníci tvrdia, že práve tu sa nachádza jeden z najcitlivejších bodov vagíny. Za pokus to stojí!

Vonkajšia aj vnútorná stimulácia

Napriek tomu, že klitoris zohráva hlavnú úlohu najmä počas predohry, pri milovaní naň taktiež netreba zabúdať. Len málo žien by odolalo dvojitej stimulácií – zvonka aj zvnútra. Táto kombinácia ich zaručene privedie k vytúženej rozkoši. Dôležité je ale vedieť, ako na to. Pri sexe skúšajte polohy, v ktorých môžete popri prirážaní využívať aj dráždenie klitorisu. Prípadne použite svoje ruky alebo erotické pomôcky a hrajte sa aj s jej vonkajšími partiami. Na takéto milovanie žiadna žena nezabudne tak skoro!

Klitoris a lízanie

Ďalším spôsobom, ako žene dopriať klitoridálny orgazmus, je jeho dráždenie jazykom. Lížte klitoris viacerými smermi – horizontálne, vertikálne alebo krúživými pohybmi. Orgazmus lízaním klitorisu je jedným z najčastejších ženských orgazmov. Ak k tomu pridáte aj dráždenie bodu G, máte vyhraté!

Okoreňte si to erotickými hračkami

Pri stimulácii klitorisu určite nezabudnite na erotické pomôcky. Tie vám zaručenie pomôžu priviesť ženu do vzrušujúcich orgazmických stavov. Klitoris môžete stimulovať aj pomocou vibrátorov, vibračných vajíčok alebo stimulátorov klitorisu

Stimulátory klitorisu na stimuláciu klitorisu.

Ženský klitoris a zaujímavé fakty o ňom

Klitoris sa radí medzi jediné orgány v ženskom tele, ktorého úlohou je iba výhradne spôsobovať rozkoš. Pri vyvrcholení ženy hrá neuveriteľne veľkú rolu.

Viac ako 8-tisíc nervových zakončení

Citlivá časť klitorisu, to, čo vidíme navonok, obsahuje vyše 8-tisíc nervových zakončení. To je až dva krát viac, ako v prípade mužského penisu! Ale to nie je všetko. Klitoris navyše vysiela slastný pocit uspokojenia do ďalších 15-tisíc nervov v panvovej oblasti, preto orgazmus ženy zažívajú v celom tele. Úžasné, nie?

Unikátnosť

Medzi ďalší skutočne zaujímavý fakt patrí, že rovnako, ako každá žena je výnimočný, aj ich klitorisy sú rozdielne. Každý z nich potrebuje odlišný druh stimulácie, aby sa vzrušil a "stoporil". Klitoris, rovnako ako penis, existuje vo viacerých veľkostiach a tvaroch. A taktiež každá žena je na dráždenie svojho klitorisu inak citlivá. Niektoré ženy majú klitoris neuveriteľné citlivý a jeho stimulácia je veľmi nepríjemným a bolestivým zážitkom, zatiaľ čo pre iné je to zdroj slasti, pôžitku a silného orgazmu. I keď sa ženské klitorisy líšia, ich veľkosť nemá žiadny vplyv na vnímanie pôžitku.

Aj klitoris má „erekciu“

Prietok krvi do kavernóznych telies a mäkkých tkanív vyvoláva erekciu klitorisu. Pred orgazmom sa mierne zníži a po vyvrcholení sa približne za 10 sekúnd vráti do pôvodného stavu

Klitoris a jeho veľkosť

Každý klitoris je unikátny, veľkosť klitorisu v žiadnom prípade neohrozuje zdravie. V priemere sa jeho veľkosť pohybuje od veľkosti hrášku až po dva alebo tri centimetre, no môžu sa vyskytnúť aj väčšie odchýlky. Preto ak máte veľký alebo malý klitoris nezúfajte. Jeho veľkosť je podmienená hladinou mužských hormónov androgénov a testosterónu v tele. Ženy, ktoré majú vyššiu hladinu týchto hormónov v tele, môžu mať väčší klitoris, pretože táto genitálna časť je nadpriemerne vyvinutá. Je však vedecký dokázané, že ak svoj klitoris majiteľka používa menej, môže sa zmenšiť a „vstúpiť“ viac dovnútra tela.