Prstovanie je základnou a neodmysliteľnou súčasťou sexuálnej interakcie. Viete ako na to? Uspokojiť a potešiť ženu môžete samozrejme najrôznejšími spôsobmi – od jazyka, penisu, erotických hračiek až po prstovanie. A aj keď sa to tak nezdá, je pravdou, že prstovanie nie je až také jednoduché. Teda ak to chcete robiť, čo najlepšie, ako profík predsa!

Prstovanie z vás urobí MAJSTRA

Prstovanie je majstrovstvo. Aj keď je táto sexuálna aktivita zdanlivo na prvý pohľad jednoduchá, v skutočnosti si vyžaduje zručnosť, citlivosť, trpezlivosť a správnu techniku. Ak to všetko zvládnete, môžete byť na seba patrične hrdí. A ak sa chcete naučiť, ako priviesť ženu do oázy rozkoše pár šikovnými povrteniami, čítajte ďalej!

Prstovanie vagíny.

Prstovanie: načo nesmiete zabudnúť

Prinášame vám niekoľko tipov a rád, ako ženu čo najlepšie pripraviť na orgazmus pomocou dráždenia rukou a prstami. Myslite však vždy na jedno – ak praktizujete prstovanie, nejde o žiadne preteky alebo súťaž. Odporúčame nechať celému priebehu a sexuálnej stimulácií voľný priebeh.

Prstovanie vyžaduje trpezlivosť a tréning

Nikto učený z neba nespadol. Preto najlepším spôsobom, ako priviesť ženu k orgazmu prstovaním je požiadať ju o dávku trpezlivosti. Jemná motorika pre muža nie je taká dokonalá ako u žien, keďže muži sú zvyknutí skôr na manuálnu prácu a na tvrdosť. A keď majú zľahka manipulovať s tak citlivým objektom ako je vagína, sú stratení a občas aj zúfalí. Jedno je isté – bez prípravy to naozaj nepôjde. A navyše musíte vedieť, kedy šliapnuť na plyn a kedy na brzdu, kedy pritlačiť a kedy povoliť, kedy pokračovať a na aké miesta sa zamerať. Niektoré ženy majú rovnakú rýchlosť a rytmus po celý čas až do orgazmu, iné naopak potrebujú rozdielne tempo a variabilitu.

Pomaly a jemne

Mnohí muži si myslia, že prstovanie znamená to, že musia žene vsunúť takmer všetky prsty hlboko do vagíny. Prípadne iní muži útočia na klitoris v domnení, že je to nepriateľská pevnosť a čím silnejšie ho budú trieť, tým lepšie. Nie! Ani jedna z týchto možností nie je správna.

Začnite pekne jemne, nežne a zľahka. Netlačte. To platí najmä vtedy, keď žena nie je dostatočne vlhká. Príliš silných tlačením na klitoris alebo vagínu by ste jej mohli spôsobiť nepríjemné a bolestivé zranenia. A tomu sa určite chcete vyhnúť.

Pýtajte sa na prstovanie

Požiadajte partnerku, nech si to na chvíľu robí sama a vy sa len pozerajte. Tak máte možnosť odsledovať, ako to má rada a na aké miesta sa viete neskôr zamerať. Sledujte, kam kladie prsty, akú rýchlosť používa a čiastočne sa dá vypozorovať aj tlak. Časom jej zázračné miesta nájdete aj po tme a prstovanie bude pre vás hračka, avšak na začiatku môžete byť stratení.

Vhodnou technikou je aj to, keď vám partnerka položí ruku na vaše prsty a povedie vás tam, kde chce mať vaše prsty. Alebo vám môže povedať, aby ste to skúsili inak a môže vás presne navigovať.

Prstovanie je skvelou predohrou s partnerom.

Dostaňte ju do nálady

Prstovanie bez predohry nie je dobrý nápad. Zamieriť rovno ku klitorisu alebo dovnútra vagíny nie je tým najlepším nápadom, ako jej dopriať vzrušujúce chvíle plné pôžitku. Občas platí, že aj predohra musí mať vlastnú predohru – či už je to bozkávanie, dotýkanie sa jej tela a oddiaľovanie! Zapáľte sviečky, masírujte ju, kým sa pustíte „do akcie“. Čím bude vaša partnerka viac uvoľnená, tým lepší zážitok si z toho obaja odnesiete. Začať môžete nežnými dotykmi na zadočku, stehnách, prsiach. Nežne ju hlaďte a postupne sa približujte k jej prirodzeniu. Môžete najskôr cez jej vagínu iba letmo prejsť. Následne začnite so stimuláciou na klitorise a pyskoch. Vrcholom celej snahy môže byť aj zasunutie prstov dovnútra vagíny, kde môžete dráždiť bod G. Choďte na prstovanie pomaly a postupne!

Lubrikant a masáž

Skvelým nápadom je aj použitie lubrikantu, ktorý pomôže vašim prstom sa ľahko a hladko kĺzať, čo nepochybne spríjemní zážitok. Taktiež môžete začať s masírovaním vnútornej strany jej stehien a oblasti okolo vstupu do vagíny pre lepšiu a príjemnejšiu predohru.

Pozor na nechty

Dajte pozor na to, aby boli vaše ruky čisté a nechty krátke. Ostré nechty a prstovanie nie sú dobrou kombináciou a sú strašiakom všetkých žien. Krátke nechty a čisté ruky zabraňujú vzniku trhliniek vo vagíne, ktoré môžu byť bolestivé a navyše môžu viesť k infekcií a zvýšiť riziko nakazenia sexuálne prenosnou chorobou.

Použite obe ruky na prstovanie

Nemusíte sa obmedzovať pri prstovaní len na používanie jednej ruky. Druhou jej môžete hladkať prsia alebo hladiť jej stehná. Jednou rukou jej môžete dráždiť klitoris a druhú môžete vsunúť do vagíny a spríjemniť jej chvíle takýmto kombom.

Začnite jedným prstom a ďalšie pridávajte postupne, keď je viac vzrušená alebo keď vám povie, že chce viac. Určite jej nevsuňte do vagíny celú päsť, teda ak vás o to vyslovene nežiada. Ale pre väčšinu žien je snaha vopchať viac ako tri prsty jednoznačné NIE. Začnite pomaly a snažte sa nájsť rovnováhu medzi pôsobením trenia a formou tlaku. Skúste nahmatať bod G, ktorý sa nachádza na vrchnej strane pošvy tesne za jej vchodom a venujte mu pozornosť. Dráždite ho. Zaručene uvidíte na jej reakciách, že ste ho našli.

Prstovanie a techniky prstovania.

Prstovanie a erotické hračky

Prstovanie dokážu skvele doplniť aj rôzne erotické hračky. Na sexuálne hračky sa treba pozerať, ako na príležitosť prežiť nový typ rozkoše. „Must have“ na posteľné hrátky spojené s prstovaním sú venušine guličky. Venušine guličky sú veľmi zaujímavým erotickým doplnkom. Nefungujú ako klasické vibrátory, keďže sa nevkladajú ani nevysúvajú dnu a von. Jednoducho sa iba zasunú do vagíny a ponechajú sa tam. Vďaka nim môže mať vaša partnerka silnejší a vášnivejší orgazmus.

Ďalšou skvelou pomôckou sú klasické vibrátory alebo dildo. S vibrátormi môžete zažiť hodiny zábavy a rozkoše. Modernou vymoženosťou sú aj satisfyery, ktoré stimulujú ženský klitoris a vďaka impulzom prejde vaša partnerka plynule až k silnému orgazmu.

Prstovanie s partnerom.

Ako na prstovanie?

Natrite si ukazovák kvapkou lubrikantu a začnite jemne masírovať klitoris za pomoci bruška prsta. Osvedčenou metódou je pomalý, nežný začiatok, ktorý žene umožní precítiť tento pôžitok naplno.

Je výhodné poznať aj metódu „rýchleho prsta“ – trik, za ktorý vás bude partnerka naozaj milovať! Vložte do nej prostredník a ukazovák a pohybmi oboch prstov stimulujte pohyby penisu, ako pri bežnom sexuálnom styku a len, čo pocítite, že je dostatočne vlhká, zrýchlite. Uvidíte, ako sa rozkošou a vzrušením zblázni! Avšak pozor: neplatí, že pri metóde rýchlych prstov je najlepšie, keď ju prstujete, čo najrýchlejšie.

Celá dlaň

Ak si trúfate na niečo zložitejšie, vyskúšajte techniku prstovanie celou dlaňou. Nechajte partnerku, aby vás obkročila nohami, spojte prostredník s ukazovákom a začnite ich zasúvať do jej vagíny. Počas toho, ako budete hýbať prstami vo vnútri, otáčajte celou dlaňou zo strany na stranu. Postupujte veľmi opatrne a nepoužívajte zbytočne silu, aby ste nezničili pôžitok bolesťou. Najlepšie je nechať ju, aby vám sama povedala, kde sa jej to páči najviac. Veď predsa – erotické hry sú najvzrušujúcejšie, keď ich aktívne hrajú obaja!

Klitoris a prstovanie

Klitoris obsahuje viac ako 8 000 nervových zakončení, čo je zhruba dvojnásobok toho, čo je v penise. I keď na pohľad vyzerá len ako malý gombík, v skutočnosti siaha oveľa hlbšie, niekedy až na12 centimetrov!

  • Pulzovanie: použite tlak prstov. Bruško ukazováka alebo prostredníka pritlačte na klitoris, niekoľko sekúnd ho tam podržte a potom následne uvoľnite. Opakujte a dĺžku upravujte podľa reakcií partnerky,

  • Hladenie: prechádzajte bruškom prsta cez kapucňu klitorisu. Dávajte si pozor na to, aby ste sa pohybovali jemne a pomaly. Nezabúdajte na priebežné lubrikovanie!

  • Krúženie: krúživými pohybmi prechádzajte po klitorise zo strany na stranu.

Experimentujte s rôznymi technikami, rýchlosťou a tlakom, aby ste zistili, čo na vašu partnerku funguje najlepšie. Jedno si ale zapamätajte – vždy začnite jemne a pomaly, až neskôr pridávajte na intenzite. Klitoris je totiž nesmierne citlivý, preto na neho nikdy netlačte.

Prstovanie vagíny je zdravé.