Mnohí muži si nedokážu predstaviť svoju priateľku či manželku v posteli s iným mužom. Evolúcia všetko zariadila tak, aby takýto scenár chlapovi nebol po vôli. Preto isto nejedného samca prekvapí, že niektorí paroháči doma nielen že neplačú, keď im ženy behajú za inými, ale chlapov im doslova vodia priamo do postele. Často s all inclusive starostlivosťou.

Označenie „paroháč“ má svoj pôvod, ako inak, vo zvieracej ríši. Konkrétne u jeleňov. Ak samec jeleňa prehrá súboj s iným samcom, jeho drahá polovička ho následne opustí a odíde s víťazom. U ľudí je to jednoduchšie. Samec sa ani nemusí pobiť. Jednoducho svoju družku poskytne do náručia inému. Ale prečo?

Môže to znieť zvláštne, ale často pocit poníženia je jedným zo sexuálne stimulujúcich pocitov paroháča. Preto by sa dalo hovoriť aj o tom, že tento fetiš sčasti patrí do kategórie masochizmu. Mnohí paroháči tvrdia, že v ňom nachádzajú aj útek od povinností, ktoré mužovi udeľujú stereotypné predstavy o životných rolách oboch pohlaví.

Muž má udržiavať svoju ženu spokojnú, urobiť jej deti a starať sa o jej potreby. To všetko popri náročnom zamestnaní a snahe nájsť si trochu voľného času aj na seba. Nejeden paroháč vám potvrdí, že oddanie sa tomuto fetišu so sebou prináša pri najmenšom pocit, že množstvo takýchto povinností už nemusí riešiť.

Každý z nich má však aj varovanie, ktoré je nemenej dôležité, než nachádzanie krásy v tomto zaujímavom životnom štýle. Môžete fantazírovať koľko chcete, môžete mať pocit, že je to naozaj to pravé pre vás a vašu ženu. No ak sa to už raz stane, nikdy nevrátite čas a nijakým spôsobom nevymažete skutočnosť, že vaša žena vás podviedla. A to dokonca na váš popud.

Terminológia paroháčov v anglickom jazyku:

  • Cuckold je anglický výraz pre paroháča.
  • Cuckqueen označuje neveru v obrátenom garde. Teda ženu, ktorá rada pozoruje svojho muža s inou ženou.
  • QOS/Queen-of-Spades označuje ženu, ktorá pri nevere preferuje mužov čiernej pleti. Mnohé ženy majú túto skratku vytetovanú na viditeľnom mieste, ako signál pre potenciálnych sexuálnych partnerov.
  • The Look označuje akt, pri ktorom sa žena počas sexu pozerá na svojho manžela.