Spoznávanie nášho tela a zvedavosť, nám zabezpečí užívať si viac, náš sexuálny život. Dosiahnutie orgazmu, je pre niektoré ženy normálna vec, ale čo tak ho mať viac krát? Žena dokáže mať aj viacnásobný orgazmus.

Stimulácia klitorisu

Čo je viacnásobný orgazmus?

Je to zažiť vyvrcholenie niekoľkokrát počas jedného aktu. Môže sa to stať s partnerom počas sexu, alebo aj sólo počas masturbácie. Často vidíme takéto orgazmy v porne, kde je to zobrazené ako niečo špeciálne. Nie je to len porno. Erotické médiá, nám často prinášajú takéto vykreslené orgazmy, a to nás núti zamýšľať sa nad nimi -"čo, ako, aj my by sme ich chceli". Rovnako ako všetky veci v sexe, aj tie v porne a médiách, sú pre každého z nás a každý ich môže vyskúšať a zažiť. Často sme niektorý z nás po orgazme unavený a chceli by sme si odpočinúť, niektorý máme plno energie, a niektorý sme precitlivený a neznesieme už žiadnu stimuláciu. Niektorý sú hneď zas pripravený zažiť novú vlnu rozkoše.

Ako funguje viacnásobný orgazmus?

Orgazmus je fyziologická odpoveď tela na sexuálne vzrušenie. Naše telo reaguje kontrakciami vaginálnych svalov, ktoré sú sprevádzané zvýšeným tepom, zrýchlením dychovej frekvencie, červenaním sa a niekedy aj slzením. Každý z nás má inú reakciu. Aby žena dosiahla vrchol potešenia, prechádza fázami vzrušenia, ktoré stúpajú až kým nedosiahnu hranicu. Ak sa stimulácia a vzrušenie udržiava, môže táto fáza trvať nejaký čas. Niektorý hovoria, že počas toho majú viac orgazmov, pri tom pre niekoho je najlepší prvý a po ňom prichádzajú menšie. U niekoho je to naopak. Všetko závisí od toho aké máme skúsenosti s orgazmom, aké sú reakcie nášho tela, ako sa cítime.

Mám skúšať viacnásobný orgazmus?

Niekto si kladie otázku - Mám zažiť taký orgazmus? a musím?. Samozrejme že nie. Spoločnosť a médiá kladú na ženy nátlak, no každá sa musí vydať svojím sexuálnym životom. Každá musí prísť na to čo ju napĺňa. V médiách môže byť zobrazenie viacnásobného orgazmu aj výmysel. Ale je skutočný. Výskum prišiel na to, že len málo žien zažíva viacnásobné orgazmy, ale tie čo ho zažívajú poznajú svoje telo veľmi dobre. Aj s jedným orgazmom sa môžeme cítiť naplnene a spokojne. Orgazmus neznamená koniec sexu a hrám. Sólo, alebo aj pri partnerskom sexe, môžeme zažiť potešenie aj bez vyvrcholenia.

Aké má výhody multiorgazmus?

Je to len ďalší spôsob, ako preskúmať samého seba a spoznať svoje telo viac. Má rovnakú výhodu ako jeden orgazmus. Prináša uvoľnenie tela, mysle, pokojnejší spánok.

Ako zistiť, či som dosiahla taký orgazmus?

Predstavte si horskú dráhu. Raz ste hore a raz ste dole a takto sa to strieda. Tak isto je to pri orgazme, keď vzrušenie vyvrcholí a potom sa telo ukľudní. Pri viacnásobnom orgazme sa tento stav opakuje.

Čo spôsobuje, že ho ženy mávajú?

Ženy a muži, môžu dosiahnuť viacero orgazmov. Môžeme dosiahnuť jeden vrchol za druhým. Rozdiel medzi ženou a mužov je, že muži potrebujú viac času na orgazmus a nevedia ho mať hneď po sebe. Žena môže mať viac orgazmov po sebe, ale počet sa u každého líši. Počet orgazmov, ale nepoukazuje, na to aké zažije vyvrcholenie.

Ako ho dosiahnuť?

Neexistuje žiaden recept ako zažiť multiorgazmus. Ak ho nezažijete, nemusíte to brať ako zlyhanie. Môžeme sa o neho snažiť a vyskúšať, ale nemusíme to vnímať tak, že to musíme mať v živote zaškrtnuté. Ak sa budete obávať, pred sexom koľko orgazmov budete mať, nebudete sa sústrediť na potešenie okolo celého pohlavného styku alebo masturbácie. Dáme vám niekoľko návrhov techník ako vyskúšať viac orgazmov:

  • Skúste si vziať klitorisový vibrátor a trieť si ním medzi pysky , keď máte oblečené nohavičky. Vytvorí sa jemné trenie a klitoris bude citlivý

  • Krúžte prstami, alebo klitorisovým vibrátorom okolo klitorisu. Vytvárajte tlak a skúste napríklad urobiť pohybom vzor ako osmičku.

  • Pri sexe s partnerom, skúste používať popritom ako je on vo vás, klitorisový vibrátor. Zvýšite tým rozkoš.