V čase, keď je fyzická intimita predstavuje väčšie riziko ako inokedy a pocit osamelosti neustupuje, je dôležité popustiť pri hľadaní sexuality a intimity uzdu svojej kreatívnej fantázie. Virtuálny sex môže byť príjemnou voľbou pre mnoho ľudí keďže poskytuje cestu k spojeniu s inou osobou, ale bezpečnejšiu ako naživo. Virtuálny sex nie je pre každého, ale môže byť dobrou voľbou, pre tých, ktorým chýba intimita a sexuálny styk sa im zdá byť príliš riskantný.

Úplná abstinencia a uspokojenie samého seba môžu byť najbezpečnejšími opatreniami, ale nie vždy sú prakticky uskutočniteľné. Ľudia sa môžu stretnúť s výzvami na digitálny sex, ako je sexting alebo videosex, ale pri tom musia dbať na bezpečnosť. Nevyhnutnou podmienkou je súhlas oboch partnerov a nastavenie si hraníc. Ponúkame vám spôsoby ako si aj takýto sexuálny zážitok užiť čo najviac!

Virtuálny sex v pandémii: tipy ako na to.

Pred virtuálnym sexom si určte hranice

Rovnako, ako je to pri samotnom sexuálnom styku, aj tu je nevyhnutné stanoviť si pravidlá, hranice a podmienky, s ktorými budete súhlasiť a slová, ktoré budú pre oboch prípustné.

Najskôr by ste si mali sami uvedomiť, čo je pre vás prijateľné a pri čom sa cítite komfortne. Nakoľko tomuto partnerovi dôverujete? Čo vám je príjemné uskutočňovať: textové správy, videohovory, telefónne hovory, posielať fotografie, videá? Ako budete znižovať riziko uniknutia vašich citlivých informácií? Ste ochotní riskovať, že vaše správy alebo slová môžu byť potenciálne odhalené, aj keď urobíte všetky opatrenia pre to, aby sa to nestalo? Stojí za to riskovať? Keď si tieto otázky vy a váš partner nezávisle vyhodnotíte, môžete pokračovať v spoločnej diskusii. Možno to nebude najpríjemnejšie, ale pokiaľ sa s partnerom nezhodnete na stanovovaní hraníc, zrejme by ste s ním nemali pokračovať v intímnejších činnostiach. Takáto diskusia vám môže pomôcť pri lepšej celkovej pohode, pretože sa nebudete musieť obávať, že váš partner ne/urobí alebo ne/povie niečo, čo by sa vám nepáčilo alebo vás rozladilo.

Témy, ktoré by ste mali prediskutovať a nastaviť si v nich hranice môžete začať takto:

  • "Veci, ktoré by som rád robil/a, sú......."
  • "Veci, ktoré nechcem robiť/radšej by som sa im vyhol/vyhla sú ......"

Pre lepšie budovanie hraníc si môžete nastaviť "jemné hranice" a "prísne hranice". Tie prvé vás aktívne nezaujímajú, ale mohli by ste zvážiť, či partner bude za. Tie druhé sú to, čo za žiadnych okolností nie ste ochotní urobiť.

Zopár ďalších tipov na začiatok:

  • Bez výslovného súhlasu zúčastneného partnera nie je dovolené zdieľať žiadny obsah s ľuďmi, ktorí sa nezúčastňujú vašej komunikácie.
  • Kedy a ako chcete začať virtuálny sex.
  • Definujte, aký druh obsahu môžete zasielať vy a čo môžete prijímať od svojho partnera (partnerov).

Virtuálny sex cez mobil.

Bez ohľadu na to, ako svojmu virtuálnemu partnerovi dôverujete, prijmite bezpečnostné opatrenia

Najlepším spôsobom ako zmierniť riziko narušenia dôvery je zapojiť sa do virtuálneho sexu s niekým, s kým ste to už skúsili a o kom viete, že mu môžete dôverovať. Ide o to, že aj najlepšie naplánované plány sa môžu zvrtnúť. Čo ak o pár mesiacov budete mať s vašim partnerom nepríjemnú hádku alebo sa rozídete? Nakoľko ste si istý, že by sa vám nechcel pomstiť a narušiť hranice, ktoré ste si dohodli? Preto by ste aj pri najdôveryhodnejších partneroch mali zvážiť bezpečnostné opatrenia. Tu je zopár nápadov:

Najjednoduchším spôsobom ochrany vašich údajov je používanie šifrovanej a bezpečnej aplikácie od samého začiatku. Aj keď si mnohé operačné systémy cenia súkromie a zabezpečujú vaše údaje, správy sa pravdepodobne ukladajú na úložisko do cloudu. Najlepšie na videohovory alebo odosielanie aktov je nájsť a stiahnuť si aplikáciu, ktorá údaje šifruje. Po odoslaní údaju sa tak môžete rozhodnúť, či ho uložíte do aplikácie chránenej heslom alebo úplne odstránite.

Na fotografiách neukazujte svoju tvár. Radšej ju rozmažte alebo orežte. Niektoré softvéry sú však schopné vrátiť rozmazanie do pôvodného stavu. Zvážte tiež úpravy alebo odstránenie akýchkoľvek identifikovateľných znakov, ako sú materské znamienka či tetovanie. Uistite sa, že v pozadí nie je nič, čo by vás identifikovalo, ako napríklad papieriky, na ktorých je vaše meno.

"Kódujte" svoje fotografie inou farbou alebo filtrom pre každého sexuálneho partnera, ktorému ich posielate. Takto v prípade úniku budete vedieť, kto to urobil.

Ak ste si vopred neurčili hranice, ktoré by o tom pojednávali, "nesexujte" keď ste pod vplyvom alkoholu a/alebo iných drog (napríklad marihuany), pretože v tomto stave je váš úsudok narušený a ďalšie ráno by ste mohli ľutovať niečo čo ste urobili alebo povedali.

Neexistuje spoľahlivý spôsob výmeny citlivého obsahu, ale vďaka dodržiavaniu niektorých ponúknutých nápadov môžete riziko minimalizovať.

Virtuálny sex. Prsia v mobile.

Užite si to!

Po všetkých tých debatách o stanovovaní hraníc a zavádzaní bezpečnostných opatrení sa môže zdať virtuálny sex ako príliš riskantný a môžete nadobudnúť pocit, že ani nestojí za to. Je to každého osobné rozhodnutie, ale je možné mať bezpečný a zábavný virtuálny sex! Najlepšie na ňom je, že môžete skombinovať partnerský sex a masturbáciu. Budete cítiť intímnosť a vzrušenie zo sexuálneho styku s inou osobou a zároveň sa sami uspokojovať (ak budete chcieť) masturbáciou. A kto pozná vaše telo lepšie než vy sami? Tu je pár tipov ako vyťažiť z takéhoto sexuálneho stretnutia čo najviac:

Dajte sa do nálady. Zapnite si príjemné osvetlenie, naneste masážny olej a vytvorte si svoj sexy playlist. Môžete taktiež použiť rôzne rekvizity! Sexuálne hračky, zvodnú spodnú bielizeň, sviečky, čokoľvek, vďaka čomu sa budete cítiť dobre, príťažlivo a sexi.

Ak s tým obaja súhlasíte, prekvapte sa už počas dňa dráždivou sexuálnou správou alebo koketnou fotografiou, čo môže byť akousi formou predohry pre virtuálny sex v daný deň. Môžete si povedať veci ako:

  • Práve rozmýšľam nad tým, ako mi robíš...
  • Chceš vedieť čo si predstavujem?
  • Keď počas práce rozmýšľam nad tebou (nad tvojím/i...), veľmi ma to rozptyľuje.

Keď hovoríte svojim partnerom/partnerkám, čo chcete alebo nad čím premýšľate, nevynechajte žiaden detail. Čím podrobnejšie, tým lepšie! Nikto sa nechce uspokojiť na jednostrannom virtuálnom sexe.

Virtuálny sex síce zrejme nie je dokonalým riešením, ale v tejto dobe môže aspoň zahnať hlad po vzrušení. Príjemnú zábavu!