Žijeme v kultúre, ktorá nemá úplne zdravý postoj k sexu ako takému. Spoločnosťou je vyvíjaný tlak na absenciu sexu, a to najmä čo sa týka žien. Nastavením chápania panenstva ako niečoho prémiového a prepájaním sexuálnej aktivity s charakterom znamená, že ženy si pravidelne odopierajú sexuálne radovánky. Je dôležité zmeniť tento spôsob chápania aj preto, aby ženy mohli bez výčitiek prežívať pôžitky a zdravotné výhody sexu. Heterosexuálnym mužom je sex tiež odopieraný, a to nie len preto, že ženy nie sú ochotné mať sex mimo manželstva. Príležitostný sex je tabu, pričom priestor a príležitosti na neho sú zriedkavé. O prevládajúcich názoroch na LGBT komunitu sa snáď ani nemusíme zmieňovať. V tejto nezdravej kultúre je ťažké čo i len pomyslieť na sex. Skúste si ho však užiť bez strachu a viny, odhliadnuc od všetkých predsudkov. Za príjemný sex sa vám totiž odvďačí aj vaša imunita.

Zlá imunita. Skúste sex. Dve osoby.

Je všeobecne známe, že sex je pre vás dobrý. Cítite sa pri ňom dobre a to je dobré. Je to prejav lásky k inému telu, inej mysli. Súhlasný sex je jedným z najkrajších aktov spojenia medzi ľuďmi. Okrem subjektívne príjemného pocitu zdôraznil vedecký výskum niekoľko možných výhod sexu ako ochranu zdravia srdca, znižovanie krvného tlaku a podporu imunity, tak aj zlepšenie nálady, vzťahov a duševnej pohody. Štúdia z roku 2016 dokazuje, že sexuálne aktívne ženy majú nižšie riziko srdcových príhod neskôr v živote. V súvislosti s tým, poukázali na základe meraní krvného tlaku aj na nižšiu pravdepodobnosť vysokého krvného tlaku v budúcnosti u žien, ktoré vyjadrili spokojnosť so svojím sexuálnym životom.

Vplyv sexu na ľudské telo

Skutočnosť, že sex je pre vaše zdravie a imunitu prospešný, nie je až taká známa. Znižuje krvný tlak, pravdepodobnosť srdcového infarktu, uvoľňuje dopamín a oxytocín (známy ako hormón šťastia, ktorý znižuje stres). Pôsobenie bezprostredného sexu a zvyšovanie jeho množstva prináša výhody pre mužov aj pre ženy. U mužov znižuje pravdepodobnosť rakoviny prostaty a ich úmrtnosť. U žien uvoľňuje endorfíny a serotonín, ktoré znižujú menštruačné kŕče a bolesti, čím potenciálne chránia pred endometriózou.

Medzi ďalšie výhody patrí to, že sex je zároveň dobrým cvičením (najmä v aktuálnej dobe, kedy kvôli Covidu-19 máme menej možností na vonkajšie prechádzky, posilňovanie vo fitnes centrách a cvičenie), zlepšuje spánok a zmierňuje stres (ktorý je dnes veľmi rozšírený).

Najdôležitejšie a zároveň ešte menej známe je to, že sex v skutočnosti posilňuje váš imunitný systém, a to je to, čo vás chráni - imunita.

Budovanie imunity. Muž a žena.

Vplyv sexuálnych hormónov na imunitu

Počas sexu produkuje telo väčšie množstvo imunoglobulínu, čo je protilátka, ktorá pomáha predchádzať nachladnutiu a chrípke. Tieto choroboplodné zárodky sa dostávajú do tela najčastejšie sliznicou. Keďže sexom sa uvoľňujú hormóny, ktoré nám pomáhajú cítiť sa dobre (oxytocín, endorfíny), znižuje sa tak aj hladina stresu.

V aktuálnej pandemickej situácii sa sex stáva spôsobom ako sa proti koronavírusu brániť. Mať viac sexu je vlastne jedným zo spôsobov ako vírus poraziť. Aj keď netvrdíme, že sex je liekom na koronavírus, ale produkuje protilátky, ktorými sa stáva imunita odolnejšia proti príznakom nachladnutia a chrípky, ktoré sú zároveň príznakmi vírusu. Kým sa ľudia naťahujú a dohadujú na internete, ktorý z posilňovačov imunity je najlepší, vy máte jeden priamo doma. Taký, pri ktorom sa s partnerom rozohrejete a vypotíte. A ak na to práve nemáte chuť, nezúfajte a skúste niektoré z našich výrobkov na povzbudenie libida.

Banán ako penis.

Tak teda, ak počas lockdownu nemáte čo robiť, jedným zo spôsobov trávenia voľného času, kde spojíte príjemné s užitočným  je vychutnávať si pomalý a uvoľnený (alebo rýchly a drsný) sex. Nielen, že vás urobí šťastnými, ale aj napomôže vášmu bezpečiu. Tak teda, idete si budovať protilátky?