V tehotenstve je dôležité aby sa o seba žena starala. Ako súvisí masturbácia s tehotenstvom? Je vhodné v tomto období uspokojovať sa? Nebojte sa. Masturbácia počas tehotenstva je normálna a zdravá. Platí to všeobecne, či ste tehotná alebo nie, bez ohľadu aký máte vek, pohlavie a orientáciu. Ak vaše tehotenstvo má normálny priebeh a nemáte vysokorizikový stav, je nie len bezpečné, ale aj dobré pre vás a vaše dieťa masturbovať. Prináša to aj niekoľko výhod.

Je masturbácia počas tehotenstva normálna?

Mnohé tehotné ženy ktoré, masturbovali aj pred tehotenstvom v tom pokračovali aj počas neho. Na druhej strane, ak ste pred tehotenstvom nemasturbovali, je možné, že vás to v tomto období chytí. Dôvod je taký, že tehotenské hormóny môžu zvýšiť libido, a vašu túžbu mať sex alebo sa sebauspokojiť. Niekedy sa môže stať v tehotenstve aj opak, a túžba sa vďaka hormónom môže znížiť. Je to úplne normálne a treba počúvať svoje telo.

Je masturbácia počas tehotenstva bezpečná?

Ak máte tehotenstvo bez nejakých rizík, tak je pre vás úplne bezpečná. Ak vám váš lekár povie, že je v poriadku mať sex, tak je v poriadku aj masturbovať. Ak vám povie, že by ste nemali mať sex, tak by ste mali prestať aj s masturbáciou.

Aké výhody ma sebauspokojovanie?

Výhody masturbácie počas tehotenstva

Masturbácia má niekoľko zdravotných výhod, ktoré môžu dobre vplývať hlavne na tehotné ženy. Predstavujeme vám páru výhod, ktoré prináša:

Zníženie stresu

Sebauspokojovanie uvoľňuje dopamín do vášho tela. Je to hormón dobrej nálady, pomáha v boji proti stresu a tým zlepšuje vašu náladu. Stres vplýva negatívne na tehotenstvo a môže ovplyvniť vaše dieťa. Takže je masturbácia výborný nástroj na odbúranie stresu.

Lepší spánok

V tehotenstve má mnoho žien problém so spánkom. 80% žien v tehotenstve uvádza že máva poruchu spánku. Vynikajúcim spôsobom, ako sa uvoľniť pred spaním je sebauspokojovať sa. Orgazmus uvoľní vaše svaly a telo.

Zmiernenie bolestí

Už dávno vieme, že orgazmus je prirodzený liek proti bolesti. Určite vás bolí chrbát z nosenia toľkej váhy, alebo máte opuchnuté členky. Masturbácia počas tehotenstva vám pomôže, uvoľniť vás od bolesti.

Pohodlnejšia ako sex

Ako vieme tehotenstvo prichádza s vyššou váhou, novými bolesťami tela a obmedzeniami. Niektoré z týchto pocitov, môžu váš sex znepríjemniť a stane sa pre vás nepohodlný. Masturbovať môžete v akejkoľvek polohe, preto to môže byť pohodlnejšie a je to skvelý spôsob, ako uvoľňovať endorfíny, a zabezpečiť si nejaký dostatočný komfort.

Bezpečnosť a masturbácia

Bezpečnosť pri masturbácií počas tehotenstva

Sexuálne hračky, môžu byť príjemným doplnkom počas vašej starostlivosti o seba v tehotenstve. No na všetky sa pripravte a dbajte na bezpečnosť. Väčšina erotických pomôcok je bezpečná, či už používate dildo, alebo chcete používať stimulátor klitorisu. No sú rizikové faktory, kedy by ste počas tehotenstva masturbovať nemali.

Vysokorizikové tehotenstvo - Ak je vaše tehotenstvo rizikové, mali by ste sa porozprávať so svojím lekárom, a informovať sa o sexuálnom živote. Ženy s vysokým krvným tlakom, by orgazmus počas tehotenstva nemali mať, nakoľko im to môže spustiť predčasný pôrod.

Infekcie - Najväčším rizikom pri masturbácií počas tehotenstva sú infekcie. Infekcia močových ciest, môže byť počas tehotenstva závažnejšia. Ak chcete zabrániť infekcií močových ciest pri masturbácií, nechajte si nechty ostrihané nakrátko, aby ste si nespôsobili rezy, sexuálne pomôcky poriadne dôkladne čistíte, často vymieňajte posteľné oblečenie.