Aký lubrikačný gél používať?

visibility242 Videní list In: Erotické články

Skoro každý kto masturbuje, alebo si užíva pohlavný styk s partnerom by mal používať lubrikačný gél. Vďaka tejto tekutine je sex príjemnejší a zábavnejší. Na trhu je však viacero druhov lubrikačných gélov, a vy sa možno pýtate, na čo sa ktorý používa. Aký používať na silikónové erotické pomôcky? Aký použiť s kondómom? Nebojte sa my vám na tieto otázky odpovieme a poradíme vám, po akom mazive siahnuť.

Prečo používať lubrikačný gél?

Možno ste nad tým nikdy nerozmýšľali, ale lubrikant je veľmi dôležitý, a nemal by chýbať u nikoho, kto má sex s partnerom, alebo sám so sebou a to z nasledujúcich dôvodov:

Bolesť a mazanie

Ak máte radi intenzívny a prenikavý sex, je pre vás lubrikant nevyhnutný. Pre prijímajúceho partnera robí sex pohodlnejší a menej bolestivý. Mazivo je nevyhnutné aj pri análnom sexe, pretože konečník prirodzene mazivo neprodukuje a ak nie je správne mazaný, môžete si ublížiť.

Lubrikačný gél a zábava

Je dôležité si uvedomiť, že lubrikant nie je len o bolesti. Môže vám spríjemniť sexuálne zážitky. Lubrikant nie je len mazivo, čo umožňuje rýchlejšie a hlbšie prenikanie. Existujú aj lubrikanty s pridanými stimulantmi pokožky, čo môže vaše pocity zintenzívniť. Alebo sú aj také, ktoré sú s vašou obľúbenou vôňou a chuťou.

Lubrikant a erotické pomôcky

Lubrikant si možno spájate len s partnerským sexom, ale môže byť veľmi účinný pri partnerskej alebo sólovej hre s erotickými pomôckami. Hračky používané pre vaše potešenie, ako napríklad vibrátor, dildo, venušine guličky taktiež potrebujú lubrikant. Ich používanie a vkladanie bude pre vás oveľa pohodlnejšie. A dokonca, ak použijete lubrikačné gély so stimulantmi, môžu vašu hračku zintenzívniť.

Vylepšenie kondómu

Lubrikanty na vodnej a silikonévej báze môžu znížiť pravdepodobnosť prasknutia kondómu.

Lubrikačné gély a kondómy

Typy lubrikačných gélov

  • Lubrikant na olejovej báze - môže byť jedným s najšmykľavejších a dlhotrvajúcich. Pracuje sa s ním však najťažšie, pretože olej ma tendenciu ostať na koži a môže dráždiť. Lubrikačný gél na tejto báze by sa nemal používať, ak používate latexové kondómy, pretože ich môže znehodnotiť v dôsledku trenia.

  • Lubrikant na vodnej báze - je najdostupnejší a najpoužívanejší. Pre ľudí s citlivejšou pokožkou sú skvelá voľba. Je bezpečné ich používať aj s hračkami a kondómom. Tieto lubrikanty sa ale rýchlejšie vstrebávajú, preto ich treba nanášať častejšie.

  • Lubrikant na silikónovej báze - tento lubrikant ponúka luxusne kĺzavý pocit. Nevstrebáva sa tak rýchlo a vydrží dlhšie. Je bezpečný na používanie s kondómom. Nie je však vhodný pre silikónové hračky, pretože ich môže znehodnotiť. Má ešte jednu nevýhodu, že ostáva na oblečení alebo plachte.

  • Lubrikant stimulačný - všetky vyššie uvedené gély môžu obsahovať pridanú stimulačnú zložku. V závislosti od tejto zložky môžu byť tieto mazivá - hrejivé, chladivé, brniace. Môžu zvýšiť prietok krvi, do oblastí na ktoré sa nanášajú, a tým zvyšujú vzrušenie.

Lubrikačný gél sa používa pre lepšie mazanie a príjemnejší sex

Aké sú medzi nimi rozdiely?

Rôzne sexuálne situácie si vyžadujú rôzne lubrikanty. Máme pre vás niekoľko rád po akom mazive siahnuť:

Análny sex - Ako už vieme, konečník prirodzene nevytvára lubrikant, preto je lepšie siahnuť po hustejšom mazive, ktoré sa nemusí častejšie opakovane nanášať. Na tento účel, sú najlepšie silikónové a olejové lubrikačné gély, alebo hustejší na vodnej báze. Vyhnite sa ale stimulujúcim lubrikantom, pretože môžu spôsobiť podráždenie.

Sex so silikónovými pomôckami - Najlepšie mazivo pre silikónové hračky je na vodnej báze. Olejové mazivo sa z hračiek ťažšie čistí, a spôsobuje rýchlejšie trenie ako silikónové, čo môže spôsobiť znehodnotenie vašej hračky.

Sex s PVC alebo gumenými pomôckami - tieto pomôcky sa ťažšie čistia, a preto zachytávajú mikróby. Pre uľahčenie čistenia, používajte mazivá na vodnej báze.

Sex v sprche - ak radi vystrájate v sprche, určite použite lubrikant na silikónovej báze. Nezmýva sa iba vodou, takže ostane kĺzavý po celý čas.

Lubrikačný gél a erotická pomôcka

Ak už ste si vybrali lubrikačný gél, máte ho osvedčený a chcete zažiť nový pocit, skúste stimulujúce mazivá. Majte však na pamäti, že takýto gél nie je vhodný pri análnom sexe. Kupujte si len kvalitné lubrigačné gély, a vyhnite sa gélom, ktoré obsahujú farbivá alebo trblietky, ktoré vám môžu spôsobiť podráždenie. 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December