Erotogénne zóny na našom tele

visibility346 Videní list In: VAŠE PRÍBEHY

Erotogénne zóny na našom tele, sú veľmi dôležité pri našom sexuálnom živote. Stimulovať tieto časti pri pohlavnom styku, alebo masturbácií, zvyšuje sexuálne vzrušenie, no mnoho ľudí, ich stále neobjavilo. Niektorý ich skúšajú hľadať, ako nejaké tlačidla, ktoré sa dajú na tele zapnúť a vypnúť. Skúšajú zmapovať ženské a mužské zóny.

Najcitlivejšie zóny u mužov a žien

Tomuto sa skúsila venovať britská štúdia, ktorá urobila pokus s 300 mužmi a 500 ženami. Požiadali ich, aby opísali svoje sexuálne vzrušenie od 1 po 10, ktoré im poskytlo cca 40 oblastí ich tela. Nebude pre vás prekvapením, že najviac erotogénne zóny, sú pohlavné orgány (penis u mužov a vagína u žien). Sú to priame zóny, ktoré vedú aj k orgazmu. Na druhej strane, táto štúdia zistila, že ženy sú reaktívnejšie ako muži. Väčšina z nich označila viac erotogénnych zón hodnotením nad 7. Boli to vagína a klitoris, pery, krk, prsia a bradavky. Neznamená to, že muži nemajú erotogénne zóny, ale kvalifikujú ich ako menej citlivé ako u žien.

Erotogénne zóny na mužskom a ženskom tele

Erotogénne zóny na celom tele?

Podľa ďalších štúdií z Fínska, príroda urobila celé naše telo citlivé, nie len naše pohlavné orgány. Po celom tele máme ako keby senzory, ktoré by mali prebudiť našu túžbu a prinútiť nás hľadať fyzický kontakt. Takže v skutočnosti sa môže celé telo stať erotogénne. Ak je stimulovaná erotogénna zóna, vysiela signál do celého tela. V tom momente bude celé telo citlivé a každý centimeter našej pokožky, sa môže stať zdrojom vzrušenia. Bola by škoda neobjaviť svoje zóny a pri sexe, alebo masturbácií sa vrhnúť, len na to čo poznáme. Spoznávanie svojho tela, je skvelé dobrodružstvo. Ako napísala jedna sexuálna terapeutka : Rozšíriť môžete svoje sexuálne praktiky a nájsť svoje erotogénne zóny, aj pomocou erotických pomôcok. U nás si kľudne môžete vybrať zo širokej ponuky pomôcok, vďaka ktorým, môžete skúmať svoje telo na akomkoľvek mieste.  

Erotogénne zóny na tele

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December