Koľko sexuálnych partnerov je už veľa? Názory sa líšia

visibility5104 Videní list In: Erotické články

Niekto nemá na sexuálnych partnerov také šťastie. Môže to byť spôsobené vysokými nárokmi, nízkym sebavedomým, ale aj strachom z pohlavných chorôb, či mravným kódexom konkrétneho človeka. Potom sú tu ďalší, ktorí sa samých seba pýtajú, koľko sexuálnych partnerov je veľa, pretože majú pocit, že ich sexuálna aktivita presahuje hranice toho, čo je zdravé. A niekedy aj dôstojné.

Sme posadnutí predstavou, že počet sexuálnych partnerov čosi vypovedá o mravných kvalitách človeka. Táto predstava má korene v cirkevnom učení, v skúsenostiach našich rodičov, v predsudkoch, ktoré vznikli v dobách, kedy ľudia nežili prevažne vo veľkých mestách a vedeli navzájom o sebe takmer všetko...

Preto by otázka nemala znieť, koľko sexuálnych partnerov je už veľa, ale či na počte sexuálnych partnerov vôbec záleží. Sex je základnou ľudskou potrebou. A potreby treba napĺňať. Ako by ste sa cítili, ak by niekto posudzoval počet kuchárov, ktorí pre vás navarili jedlo? Alebo množstvo barmanov, pomáhajúcich uhasiť váš smäd?

Výber sexuálneho partnera je slobodnou voľbou človeka. Ich počet môže čo-to napovedať iba o vašom životnom štýle v oblasti vzťahov, kde ale máte právo sa slobodne rozhodnúť, či chcete zažiť niečo dlhodobé, alebo si iba užiť intímne chvíľky s vami zvoleným človekom. Nenechajte si nikým do toho rozprávať.

Ak sa vás teda niekto v budúcnosti spýta, či to s množstvom sexuálnych partnerov náhodou nepreháňate, alebo si túto otázku položí sám sebe, neváhajte odpovedať protiotázkou, či na tom vôbec záleží. Sex je dar. Je tu pre nás. A je iba na nás, s kým a kedy sa tento dar rozhodneme zdieľať.

Nesmieme však zabudnúť na riziká, ktoré takýto životný štýl prináša. To najväčšie riziko sa týka zdravia. Áno, pýtať sa každého potenciálneho partnera na jeho zdravotný stav môže byť nepríjemné a ochladiť vášeň. Ale niet inej cesty, ak si chceme užívať aj bez ochrany.

Vidíme sa v posteli J

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December