Štyri tipy ako na dobrý prvý sex

visibility306 Videní list In: VAŠE PRÍBEHY

Podeliť sa o prvý sex s inými ľuďmi si vyžaduje odvahu. Ľudia sa často zdráhajú hovoriť o ňom, nakoľko pre nich, ich prvý sexuálny kontakt nebol príjemný, skôr negatívny. Rozprávali sme sa so sexuálnou terapeutkou, ktorá nám povedala, že veľa vecí sa dá na prvom sexuálnom zážitku pokaziť. Z toho, čo počuje od svojich klientov, sú napríklad opitý , nemajú kondóm, majú obavy z výkonu, chcú aby to mali, čo najskôr za sebou - dievčatá majú v hlave, aby neboli už "pannami", chlapci chcú podať perfektný výkon, ako videli v porne. Ako teda urobiť prvé chvíle krásne a nezabudnuteľné?

Ako na prvý sex 1:

Najprv preskúmajte sám seba! Skúste sa na seba pozerať do zrkadla, alebo sa nakresliť. Ako navrhuje sexuálny psychológ sú to veľmi dobre stratégie. Zistite viac o svojej anatómií, hlavne o tej intímnej. Navrhuje, preskúmať svoje telo aj pomocou prstov, na ktoré si nanesiete lubrikant. Zavrite oči a predstavte si, že sa vás partner dotýka a začnite skúmať svoje primárne erotogénne zóny, ako sú vagína, prsia, bradavky. Počas toho zhlboka dýchajte. Môžete pridať aj sexuálnu pomôcku, ako vibrátor, ktorý možno tiež, použiť na vonkajšiu stimuláciu. Skúste si ním prechádzať pomaly po klitorise. Nikde sa neponáhľajte - naučte sa pomaly vnímať svoje telo.

Spoznávajte svoje telo pred prvým sexom

Ako na prvý sex 2:

Viete, kde sú vaše hranice? Poznáme to keď príde okamih, že spoznáte perfektnú osobu a veci začínajú byť "horúce". Práve ste si uvedomili, že chcete posunúť veci ďalej. Je to ale pre vás oboch prvýkrát? Buďte k sebe úprimný a porozprávajte sa o svojich doterajších skúsenostiach. Ak je to váš prvý sex, a chcete sa posúvať pomaly, mali by ste byť k partnerovi otvorený a povedať mu to. Nikdy sa nenechajte dostať pod tlak. Nikdy nerobte niečo, čo nechcete len preto, že ste pod tlakom. Stanovte si medzi sebou hranice, a ak uvidíte ako na nich váš partner reaguje, pomôže vám to vybudovať si dôveru a rešpekt. Ak o vášho partnera prídete, len preto, že ste si stanovili hranice, znamená to, že nebol pre vás a váš prvý sex ten pravý. Nebojte sa! Príde niekto, kto bude príťažlivý, láskavý a úctivý.

Prežite svoj prvý sex s niekým, komu veríte

Ako na prvý sex 3:

Dôležitá je spätná väzba. Naučte sa svojmu partnerovi dávať najavo, čo sa vám páči a čo nie. Nemusí to znamenať, že ste k nemu kritický, alebo chcete zosmiešniť jeho snahu. Skvelý spôsob, ako začať komunikáciu o tom, čo sa vám páči a čo nie, je dotyk. Navrhnite partnerovi 3minútovú hru od Betty Martin. Je váš partner trochu hanblivý? Nevadí! Skúste mu navrhnúť jej hru prostredníctvom sms. Pošlite mu jej video a text, ako napríklad: čo keby sme, toto skúsili spolu?

Zapojte do svojho prvého sexu hry

Ako hrať hru?

Hra Betty Martin má 3 minúty a 2 otázky. Prvá otázka znie - ako by si sa ma chcel dotýkať 3 minúty? A druhá - ako by si chcel aby som sa ťa dotýkal 3 minúty? A naopak.. Vašou úlohou je, hovoriť, kde sa vás má partner dotýkať, akým tlakom a ktorej oblasti. Takže zavriete oči a budete sa sústrediť na dotyky partnera. Budete mu hovoriť, ktorý dotyk vám robí dobre, ktorý nie, alebo čo je lepšie rýchlejšie. Je to veľmi vzrušujúca úloha, pomáhať svojmu partnerovi objavovať vaše telo. Táto hra, nie je o sexuálnom uspokojení, ale o zistení čo sa vám páči a čo nie. Neváhajte a opakujte tieto dotyky. Je na vás, čo sa stane ďalej, ale je dobré si to povedať na začiatku, a rešpektovať sa navzájom.

Ako na prvý sex 4:

Skúste si váš sex naplánovať dopredu. Zverte sa niekomu, komu dôverujete, napríklad staršiemu súrodencovi, alebo mame. Skúste sa s nimi o vašom prvýkrát porozprávať, aby ste boli informovaný o správnom používaní antikoncepcie. Je to veľmi zodpovedné.

Základy

Je dôležité, aby ste boli obaja plnoletý. Samozrejme použite antikoncepciu a ochranu proti pohlavným chorobám, ak ste už pred tým mali sexuálnu aktivitu s inou osobu, mali by ste vedieť aj váš zdravotný stav.

Porozprávajte sa s niekým o prvom sexe

Nálada

Aby ste sa cítili uvoľnene a pokojne, zvoľte si miesto, ktoré je kľudné a nebude vás tam nik rušiť. Skúste to miesto urobiť, zmysluplnejšie a príjemnejšie - zapáľte sviečky. Vytvorte romantickú atmosféru, kde sa budete cítiť dobre. Môžete aj kúpiť kvety a nejakú dobrú čokoládu. Môžete si otvoriť víno, ale pozor! Nepite veľa vína, iba symbolicky. Nechajte si čistú hlavu, aby ste boli schopný dať súhlas na každý krok. Stlmte svetla, pustite si príjemnú hudbu, dajte si pohodlné oblečenie. Môžete si zaobstarať aj masážny olej, ktorý je príjemný a navodí perfektnú atmosféru na začiatok. Je veľa faktorov, ktoré spôsobia, že sa budete cítiť dobre. Skúste venovať úsilie prípravám.

A na záver, počúvajte svoje telo. Ak sa vám niečo nezdá, stopnite to. 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December